Ruime overwinning voor TOS-Actief in rechtstreeks duel om de koppositie

Op een zonovergoten sportpark Middenmeer kreeg koploper TOS-Actief de nummer twee van de ranglijst, het Culemborgse SMVC Fair Play op bezoek. TOS had voor aanvang vijf punten meer, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. In een rechtstreeks duel om de koppositie werden de Culemborgers getrakteerd op een forse nederlaag: 7-1.
Het begin van het duel begon aftastend, beide ploegen waren gewaagd aan elkaar maar verder dan een paar speldenprikjes kwamen de ploegen niet. Halverwege de eerste helft trok TOS de wedstrijd naar zich, toe wat resulteerde in een snoeihard schot op de lat van aanvoerder Flanagan. In de laatste 15 minuten van de eerste helft kwam het duel echt los. Eerst vlagde de grensrechter van Fair Play ten onrechte een doelpunt af, maar even later scoorde TOS op dubieuze wijze de 1-0. Een terecht gegeven strafschop werd gemist door Mounie, maar omdat de keeper te vroeg van de lijn kwam moest de strafschop opnieuw worden genomen. Ditmaal nam Flanagan de penalty en faalde niet, terwijl de regels zeggen dat je niet van penaltynemer van wisselen. Even later sloeg de vlam in de pan. Eerst scoorde Mounie na een mooie aanval vlak voor rust de 2-0, en in de blessuretijd trapte SMVC-speler Aamri na waarna deze terecht de rode kaart kreeg. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor de rust, wat ook meteen gezien kon worden als een afkoelingsperiode aangezien de gemoederen aardig hoop opliepen.
In de tweede helft tegen 10 man was het juist SMVC dat in het begin het overwicht had en na een onnodig weggegeven strafschop in de 51ste minuut op 2-1 kwam. TOS hinkte op twee gedachten: wedstrijd uitspelen of voor ’the kill’ gaan. Het werd het laatste, want TOS schakelde een tandje bij en scoorde vijf minuten na de 2-1 de 3-1 via uitblinker Mounie. SMVC was rijp voor de slacht en TOS ging verder met doelpunten maken. Tweemaal Van der Poel en daarna Napoli zorgden voor de 6-1 tussenstand. Tussendoor miste Flanagan nog een penalty, waarna het slotakkoord was voor invaller Bornay die de ploeg naar de eindstand knalde: 7-1.
Met nog vijf wedstrijden te gaan staat TOS nu echt op pole position om kampioen te worden. Inmiddels heeft de ploeg 14 wedstrijden achter elkaar gewonnen. Volgende horde is FC Amsterdam op donderdag 12 mei. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 5b