Ruime zege De Volewijckers bij ZVC ’22

Met het kampioenschap van de vierde klasse in de binnenzak begon De Volewijckers zaterdagmiddag aan de start van zijn derde klasse avontuur. Op het menu stond als tegenstander de nieuwe club ZVC’ 22 (fusie FC Zaandam en Zaanlandia) op het programma. De Volewijckers begon overtuigend aan de competitie en pakte in Zaandam een 4-1 overwinning.

In het begin van de wedstrijd was het aan beide kanten wat aftasten. De Volewijckers had wel meer balbezit en de eerste mogelijkheid was na twintig minuten spelen met een schot uit de draai van middenvelder Mo Arbioui, dat rakelings over het doel van ZVC’22 ging. Na een half uur spelen kwamen de Noord-Amsterdammers op voorsprong. Een lichte overtreding op spits Earl Babel leverde een vrije trap op. Issam el Bakkali ging achter de bal staan en de vleugelspeler gaf een streep van een schot af, dat via de vingertoppen van ZVC’22-doelman Luc van Rijn tegen de touwen sloeg: 0-1. Acht minuten later tikte ZVC’22 onverwachts tegen het venster, en dat bracht de gelijkmaker. Via de rechterflank werd de bal opgepikt, en een snelle aanval werd opgezet. De bal kwam na een scherpe voorzet op de linkerkant uit, en vogelvrij scoorde Mo Bourchid met een strak schot: 1-1. Lang kon ZVC’22 niet genieten van de gelijkmaker. Twee minuten later had namelijk Volewijckers-aanvaller Elgreenio Dorade een huzarenstukje is huis. Van flinke afstand liet de sterke speler onverwacht een kanonskogel los en doelman Van Rijn was kansloos: 1-2.

In de tweede helft nam De Volewijckers onder leiding van uitblinker middenvelder Daniel Abera onverschrokken het initiatief. Het was dan ook niet vreemd dat het team van trainer Frank Schuitemaker snel de voorsprong vergrootte. Na 55 minuten spelen was een soloactie van El Bakkali op de rechterflank de opmaat voor doelpunt nummer drie. Dorade ontving een sluw steekballetje van de buitenspeler, en haalde meteen de trekker over: 1-3. Vijf minuten later was het weer raak voor de groen-witten. Wederom een uitstekende aanval resulteerde in een doelkans voor nieuweling Dorade. De van Argon gekomen speler, die zich snel heeft aangepast bij De Volewijckers, strandde op doelman Van Rijn. De rebound was echter een prooi voor Arbioui: 1-4. Het bleef eenrichtingsverkeer naar het doel van ZVC’22 en meer doelpunten werden verwacht.

Maar de score stokte onbegrijpelijk bij deze score: zelfs een strafschop werd gemist. Na een overtreding op El Bakkali werd de pingel van invaller ‘Appie’ Challaoui gestopt door doelman Van Rijn. Na het laatste fluitsignaal verliet De Volewijckers met deze klinkende zege uiterst tevreden Sportpark Oostzijderveld.

Trainer Schuitemaker; ”We kunnen terugzien op een prima wedstrijd. Goed voetbal, sterk combinatiespel met snelle inspeelpass stond aan de basis voor de winst. Het is altijd fijn om in zo’n eerste wedstrijd de drie punten te pakken”.Volgende week is De Volewijckers vrij. De thuiswedstrijd tegen DEM uit Beverwijk is uitgesteld. De nieuwe datum voor deze wedstrijd staat nu voor zaterdag 22 oktober op het programma. Bekijk hier de uitslagen, de stand en het overige programma in de derde klasse A.

Tekst: Peter Oud