Ruime zege van oppermachtig TOG tegen Rivierwijkers

TOG heeft afgelopen zondag een gemakkelijke middag gehad tegen laagvlieger Rivierwijkers. Op een zonnig sportpark Middenmeer was het team van Leroy Kroese veel beter dan de tegenstander uit Utrecht. Dat het bij 5-1 bleef was voornamelijk te danken aan de uitstekende Rivierwijkers-doelman Teuwen en het slordig omgaan van de TOG-aanvallers met de diverse kansen.

TOG schoot uit de startblokken en al in de derde minuut kon topscorer Ivo de Waal na goed doorzetten van middenvelder Joshua van Eijbergen de score openen: 1-0. De thuisclub hield het initiatief en zette de Utrechters vast op eigen helft. In de tiende minuut had Rahiet Sadal de 2-0 op de schoen, maar de Utrechtse goalie kon tot tweemaal toe redden. Na een schitterende actie van Fouad Dahmani leek Ivo de Waal te scoren maar ook nu stond de doelman op de goede plaats. Eindelijk dan in de 25e minuut werd het 2-0, een prima corner van Brian Groothuesheidkamp werd uitstekend ingekopt door verdediger Noel Walda. De gasten kwamen nauwelijks aan aanvallen toe en TOG voerde via de snelle Sadal de score op naar 3-0 in de 31e minuut. Na de 3-0 kwamen de Utrechters iets beter in de wedstrijd maar veel te doen kreeg de TOG-goalie Taskin niet.

In de tweede helft werd het spel van de thuisclub slordiger, zodat Rivierwijkers nog redelijk in de wedstrijd kon blijven. Het duurde tot de 52e minuut dat TOG de 4-0 kon scoren, uit een corner van aanvoerder Ouassim Amr kopte de meegekomen centrale verdediger Ed Nyarko prima in. Dom balverlies op het Amsterdamse middenveld leverde zowaar een tegentreffer op, doelman Taskin kon het schot van de Rivierwijkers-spits niet keren 4-1. Tien minuten voor de tijd werd het dan toch nog 5-1 doordat de ingevallen Noel Ruijgrok de bal via een Utrechtse verdediger na een scherp genomen corner van opnieuw Groothuesheidkamp in het doel kopte.

Uiteindelijk was Kroese tevreden met de 3 punten, maar de trainer was wel kritisch op zijn aanvallers die vele kansen onbenut lieten. Gelukkig kan de TOG-trainer de komende periode weer beschikken over Oguzhan Sen en Noel Ruijgrok die respectievelijk anderhalf jaar en twee jaar met zware blessures aan de kant stonden. Tevens sloten de routiniers Martijn Slemmer en Kevin Kroese weer aan bij de selectie, zodat hij genoeg keuzes kan maken. Volgende week zondag gaat TOG op bezoek bij BSM en speelt Rivierwijkers thuis tegen Eendracht’ 82. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG