Ruime zege voor AGB in matige derby met SDZ

De Amsterdamse derby in de zondag eerste klasse eindigde in een 0-3 zege voor AGB. Aan beide kanten was het spel met name in de eerste helft slordig. Voor SDZ was het de eerste wedstrijd in drie maanden tijd, AGB kwam vorige week voor het eerst weer in actie (0-3 nederlaag tegen FC Uitgeest).

Op Sportpark Transformatoren kwam AGB al vroeg op een 0-1 voorsprong. Rami Al-Wasmani leverde bal in bij Marouane Bensabouh, die vervolgens alleen op Sil Fiddani af kon en de bal in het doel schoof. SDZ kreeg wat kleine kansjes, maar overtuigend was het niet. Al moest Selahattin Dagasan wel ingrijpen bij een poging van Everson Bazoer. Ook AGB creëerde weinig grote kansen, maar was wel dreigender en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een 0-2 voorsprong. Een fraaie voorzet van Hursut Meric werd door Bensabouh binnen gekopt. De thuisploeg wist er weinig tegenover te zetten.

Vlak na rust kreeg SDZ uit een vrije trap de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Sammie Fiddani krulde de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. SDZ creëerde nu iets meer en kwam in ieder geval tot een paar doelpogingen, maar wel vooral van afstand. Schoten van Bazoer en Leon Schipper leverden geen goal op. Er viel nog wel een goal voor de bezoekers. Met nog een kwartier te spelen, was het Adil Amghar El Yettefti die zijn ploeg op een 0-3 voorsprong zette. Daarmee was de eindstand van een al met al matige derby bereikt.

AGB doet dankzij de zege wel goede zaken op de ranglijst. Het gaat over SDZ heen en klimt naar de vierde plaats op de ranglijst. SDZ staat nu zesde, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Volgende week gaat SDZ op bezoek bij FC Uitgeest, AGB krijgt laagvlieger ROAC op bezoek.