Home / Derde Divisie zondag / Samenwerking Middelbeek en Ajax Zaterdag krijgt vervolg

Samenwerking Middelbeek en Ajax Zaterdag krijgt vervolg

Sander Middelbeek gaat een seizoen langer door bij Ajax Zaterdag. De hoofdtrainer van de derdedivisionist doet het dermate goed dat de Amsterdamse vereniging besloot om de samenwerking te vervolgen.

Middelbeek kwam aan het begin van het seizoen binnen als assistent van Detlef le Grand. Door tegenvallende resultaten besloot Ajax Zaterdag afscheid te nemen van de oefenmeester, waarna de club aan Middelbeek vroeg om het roer over te nemen. “Het was voor mij een moeilijke situatie, omdat ik een persoonlijke band had opgebouwd met Detlef”, vertelt Middelbeek. “Die periode was niet alleen vervelend voor hem, maar bijvoorbeeld ook voor de spelersgroep. Gelukkig hebben we ons er doorheen gevochten.”

De nieuwe hoofdtrainer had na de 9-0 nederlaag tegen Sportlust ’46 de opdracht om het bekerduel met Cambuur Leeuwarden voor te bereiden. Hoewel hij in zijn loopbaan gewend was om in dergelijke duels de leiding te hebben, had Middelbeek ditmaal nauwelijks voorbereidingstijd. Ondanks de 0-5 nederlaag lukte het hem om de groep klaar te stomen. “Sindsdien wonnen we van Sparta Nijkerk (1-2, red.) en FC Lisse (3-0, red.) én verloren we van VVOG (3-6, red.). Aangezien het inslijpen van de speelwijze tijd kost, kunnen we best tevreden zijn. Bovendien hebben we nog altijd te maken met blessuregevallen die langzaam terugkeren.”

Sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer sprak Middelbeek samen met de club hoe het in het nieuwe jaar eruit moest zien. Waar Ajax Zaterdag communiceerde dat de trainer tot aan de winterstop voor de groep zou staan, bleken beide partijen na een aantal gesprekken bereid om langer met elkaar door te gaan. Middelbeek mag niet alleen het overige gedeelte van het seizoen afmaken, maar staat eveneens in het nieuwe seizoen aan het roer. “In mijn rol als assistent had ik natuurlijk meer vrijheid om ook zaken buiten het voetbal te doen. Mijn huidige rol bevalt echter dermate goed dat ik heb besloten om langer door te gaan.” Ook Ajax Zaterdag bleek positief te zijn over een langere samenwerking. “We passen wat dat betreft goed bij elkaar.”

De komende jaren wil Ajax Zaterdag een verandering in de koers van de selectie. Waar de club zich de laatste jaren richtte op spelers die de Amsterdammers vooral als tussenstap zagen, wil Ajax Zaterdag in de toekomst spelers naar de vereniging halen met een Ajax-verleden die de kans willen pakken om een maatschappelijke carrière op te bouwen. “Dico Koppers is daarvan een goed voorbeeld. Hij doet momenteel een interne opleiding om te onderzoeken wat hij graag wil. Om dat te begeleiden is een duidelijke rol voor de commissie Zaterdag Amateurs en Ajax Coaching Academy weggelegd.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Cornell Tol

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)