Home / Algemeen / Sandor Augustijn (FC Almere) vindt met Sporting Almere snel nieuwe club

Sandor Augustijn (FC Almere) vindt met Sporting Almere snel nieuwe club

Twee dagen na de bekendmaking dat Sandor Augustijn na dit seizoen alsnog vertrekt bij FC Almere, heeft de oefenmeester een nieuwe club voor volgend seizoen gevonden. Augustijn gaat aan de slag bij zondag vierdeklasser Sporting Almere, waar hij de naar Diemen vertrekkende Mark Steur opvolgt.

“Het is misschien een verrassende stap, maar er ligt voor mij een mooie uitdaging. Er staat een goede organisatie, ze hebben een duidelijke visie en willen graag een keer een stap omhoog maken. Sporting Almere heeft mij gevraagd of ik ze daarin wil helpen”, legt Augustijn uit. Hij zag zijn nieuwe club nog niet in actie, maar heeft zijn plan al klaarliggen. “Ik ken het niveau en weet hoe ik dat wil aanpakken volgend seizoen.”

De oefenmeester leverde zijn doorlopende contract bij FC Almere in omdat hij niet het gevoel had de club verder te kunnen brengen. Dat heeft hij wel bij Sporting Almere, dat onderin de zondag vierde klasse G bivakkeert. “Als ik ergens instap, doe ik dat vol vertrouwen. Sporting Almere wil kijken of zij op termijn de stap naar de derde klasse kunnen maken. Bovendien ben ik altijd trainer op zondag geweest en trekt mij dat iets meer dan de zaterdag.”

Augustijn begint komende zomer aan zijn derde club in Almere, nadat hij eerder ook twee jaar trainer van AS’80 was. De kans is groot dat spelers van die club – de selectie van AS’80 stapte tijdens de winterstop plotseling op na het ontslag van Ryan Smart – bij Sporting Almere worden herenigd met de oefenmeester. “Ik moet mij nog gaan verdiepen in de selectie, maar ben wel van mening dat er kwaliteit bij moet. Dan trek ik meteen mijn netwerk open en kom ik uit bij zulke spelers. De jongens van AS’80 willen graag weer onder mij trainen. Eerst ga ik de komende weken kijken hoe de huidige groep ervoor staat.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)