Gerrie Breugem en Ron Stoffels

Schadrac Leijgraaff leidt De Dijk naar ruime overwinning

Zaterdagmiddag rond de klok van 3 speelde De Dijk hun tweede bekerwedstrijd uit bij GeuzenMiddenmeer. De gebroeders Leijgraaff waren allebei trefzeker en verschenen zo samen op scorebord.

De Dijk, dat het zaterdagmiddag moest doen zonder de zieke Gerrie Breugem, maar overgenomen werd door de ervaren assistent Ron Stoffels,zag al snel dat de 3 punten niet in gevaar zouden komen. De wedstrijd was na 30 minuten al beslist door een zuivere hattrick van Schadrac Leijgraaff. De Dijk was duidelijk de betere ploeg, niet alleen als je keek naar het scorebord, maar ook voetballend zochten zij snel de aanval. De pass door het midden en er werd goed gecombineerd door het midden waardoor de buitenspelers vaak de diepte in werden gestuurd.

Na rust gaat De dijk rustig verder met scoren.Zo maakte Wilner Leijgraaff, het broertje van Schadrac,het vierde doelpunt voor De Dijk. Enkele minuten later was Schadrac weer trefzeker en zo leek het een familiefeestje te worden op het scoreformulier van De Dijk. Dat familiefeestje werd alleen op een positieve manier verstoord door Patrick Jongebloet, die in de tachtigste minuut de 1-6 binnenschoot. Even later werd Ruben Geervliet wel nog geklopt en bracht dat de einduitslag tot 2-6.

“We missen wedstrijdritme. We gebruiken deze wedstrijden eigenlijk als extra oefenwedstrijden zodat de spelers klaar zijn voor de competitie. Naast de conditie moeten we het simpel voetballen verbeteren en constant blijven voetballen. Het scorend vermogen zit wel goed, alleen krijgen vandaag wel 2 doelpunten tegen en dat is erg zonde,” vertelt Ron Stoffels lichtelijk tevreden.

Ferry van der Meulen kijkt dubbel terug op de wedstrijd. “De uitslag is niet super, alleen ging het vandaag niet om de uitslag, maar vooral hoe de jongens zich lieten zien. Wat ik heb gezien vandaag van mijn jongens dan kan ik alleen maar supertrots op ze zijn. De jongens hebben juiste speelwijze aan de bal laten zien vandaag, gelijk de tegenstander onder druk gezet en het koppie 90 minuten lang geprobeerd naar boven te houden.Daar kan ik alleen maar voor applaudisseren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!