Schokeffect loont voor WVHEDW met noodzakelijke winst

Een ontluisterende 5-0 nederlaag bij BOL heeft voor een aantal harde ingrepen gezorgd bij zaterdag eersteklasser WVHEDW. Spelers vanuit de Onder-19 en het vierde elftal zijn naar de selectie gehaald en technisch manager Sjaak Tersteeg nam plaats op de bank, naast trainer Hans Schakel. Het had direct succes: Roda’46 werd met 5-2 verslagen.

“Eén ding is zeker: het is nooit saai bij WVHEDW.” De woorden van Schakel, wellicht bedoeld als klein grapje, waren tegelijkertijd keiharde waarheid. Na de vijfde plek van vorig seizoen en de komst van enkele versterkingen was de hoop om bovenin mee te draaien groot. Op tweederde van het seizoen vonden de Amsterdammers zich terug op de voorlaatste plek. Degradatie dreigt en dus moest er iets gebeuren. “We hebben er met elkaar over gesproken en de noodklok geluid. Je kan zeggen: we laten het lopen en zien het volgend jaar wel in de tweede klasse. Maar nee, ten koste wat het kost willen we erin blijven.”

Daarvoor moest er bijvoorbeeld gewonnen worden van Roda’46. En dat lukte ook. De afgelopen week werd er een poging gedaan om een hechte eenheid te smeden. Je kan op papier een leuke selectie hebben, het gaat erom dat je een team bent. “Dat je in alle scenario’s voor elkaar door het vuur gaat”, zegt Schakel daar direct achteraan. “Nu zijn we twee keer teruggekomen van een achterstand. Dat kan alleen als de bereidheid en het doorzettingsvermogen goed is.”

Nadat Charif Esadik de score opende namens de bezoekers uit Leusden, trok Tim Correia de stand gelijk “alsof zijn leven ervan afhing”. Ook op een treffer van Mitchell van der Veer (1-2) werd goed geantwoord. Bij deze gelijkmaker kwam er wel een beetje geluk kijken. Een verre uittrap van doelman Matthijs Kuiper – die de geschorste Jordy Heimens verving – waaide tot ieders verbazing in het doel van Roda’46.

In de tweede helft namen de Amsterdammers afstand. Damien de Vegt bracht de thuisploeg aan de leiding, Mick van Moerkerk verdubbelde de marge en invaller Joost Heij pikte ook zijn doelpuntje mee. Door de 5-2 overwinning ziet de wereld er opeens een stuk rooskleuriger uit. Toch wil Schakel niet te hard van stapel lopen. “Drie weken geleden dachten we ook dat het hosanna was, totdat we van Breukelen (1-4) en BOL (5-0) verloren. Volgende week moeten we tegen CSW laten zien dat dit geen toeval was.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)