SDO na rust te sterk voor Unitas

SDO heeft de eerste horde genomen op weg naar de Derde Divisie. Na een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd maakte de ploeg van Koen Janssen op eigen veld het verschil tegen Unitas. Door doelpunten van Desley Groenewegen en Joost Heerschop werd met 2-0 gewonnen.

Voor beide teams was het duidelijk dat er gewonnen moest worden voor een plek in de tweede ronde, waarin de Brabantse Hoofdklasser Gemert de tegenstander is. In een aftastende eerste helft had Unitas, net als het heenduel, het meeste balbezit. SDO beperkte zich tot de omschakeling, maar zag weinig kans om daar echt gevaarlijk uit te worden. De grootste kans was ook voor de bezoekers uit Gorinchem. Na een foutje van Micha Fokker kon Soufian Charraoui alleen op doelman Rolf Hazelaar afgaan, die de thuisploeg behoedde voor een achterstand.

De tweede helft was voor SDO. Met meer rust in het spel trokken de Bussumers de wedstrijd naar zich toe. Ook kwam er meer dreiging. Dino van Essen trof de vuisten van doelman Ruud Verberk en Jesse van Huisstede kwam een teenlengte tekort voor de openingstreffer. De ban werd na ruim een uur doorbroken door Desley Groenewegen. De defensie van Unitas verwerkte een hoekschop van Glenn Hemmers niet heel goed, waarna Groenewegen de bal op zijn pantoffel nam en de kruising in joeg: 1-0.

Na deze treffer ging Unitas aanvallender spelen. Het duurde tot de voorlaatste minuut voordat SDO de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een actie en voorzet van Van Huisstede werd bij de tweede paal binnengeschoten door Joost Heerschop. Op basis van het wedstrijdverloop een verdiende overwinning voor de gastheren, al ontliepen de ploegen elkaar over twee wedstrijden niet veel. SDO zet de nacompetitie aanstaande woensdag voort met de eerste wedstrijd van de tweeluik met het Brabantse Gemert.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.