SDO passeert Hoogeveen door winst in topper

In de zondag hoofdklasse heeft SDO de topper tegen Hoogeveen in haar voordeel beslist. De Bussumers speelden een prima wedstrijd bij de koploper en beloonden zichzelf met een 0-2 zege. Door deze overwinning blijft de ploeg van Koen Janssen meedoen om de bovenste plaatsen op de ranglijst.

Na de nederlaag tegen Alcides vorige week wist SDO dat een overwinning noodzakelijk was om kans te houden op het kampioenschap. De Bussumers lieten vanaf de aftrap blijken doordrongen te zijn van deze noodzaak. Een voortvarend begin leidde al na zes minuten tot een grote kans voor Glenn Hemmers. De aanvallende middenvelder kwam vrij voor Hoogeveen-doelman Borgman, maar zag zijn schot gestopt worden.

SDO controleerde vervolgens de wedstrijd, stond verdedigend goed en ging op zoek naar een doelpunt. In de 29ste minuut werd een vrije trap van Hemmers door Dino van Essen teruggelegd, waarna Jesse van Huisstede vanaf drie meter een vrije schietkans kreeg. Zijn wilde schot werd echter gekeerd door keeper Borgman. Na dit moment beet Hoogeveen even van zich af. Een goed schot van Tom Heerkes werd stijlvol gekeerd door SDO-doelman Rolf Hazelaar. Even later sloeg Kjelt Engbers bijna toe uit een voorzet van Heerkes, die in de omschakeling slim de buitenspelval van SDO omzeilde. De aanvaller schoot echter naast.

Na rust zette SDO het solide spel uit de eerste helft voort. Nadat Joost Heerschop eerst een goede kans op de 1-0 niet verzilverde, was het uiteindelijk Theo Visser die in de 63ste minuut de ban brak. Een scherpe voorzet van Dino van Essen werd weggewerkt door Hoogeveen, maar belandde in de voeten van Visser. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal tegendraads binnen: 0-1.

Tien minuten later was het opnieuw raak voor SDO. Van Huisstede werd aan de zijkant van het strafschopgebied weggestuurd en kon voorgeven. Hoogeveen-aanvoerder Andy Kreeft wilde de bal wegwerken, maar passeerde met zijn poging pardoes zijn eigen doelman: 0-2. Voor Hoogeveen betekende de tweede treffer de nekslag. De ploeg van Nico Haak probeerde het nog wel, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. SDO zette daar nog een aantal goede mogelijkheden tegenover, maar miste de scherpte om de score verder uit te bouwen.

Met vijftig punten uit 25 wedstrijden gaat SDO samen met DEM aan de leiding in de competitie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO