SDO poetst achterstand weg bij Unitas

SDO heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste ontmoeting met Unitas in de eerste ronde van de nacompetitie. De Bussumers poetsten in de tweede helft een 2-0 achterstand weg en werden op basis daarvan de morele winnaar. De spanning komt evenwel volledig te liggen op de return van aanstaande zondag.

Het duel in Gorinchem kende voor SDO twee gezichten. Zonder vaste basisklanten Dailey Groenewegen (geschorst) en Theo Visser (geblesseerd) slaagden de bezoekers er voor rust absoluut niet in om een vuist te maken en het duel naar zich toe te trekken. Unitas had het betere van het spel en kwam – na een weinig spectaculair begin – in de 28ste minuut dan ook voorsprong uit een penalty van Akin Arslan. Vijf minuten later volleerde Pascal van Delden raak voor de 2-0.

De bezoekers mochten nog voor de rust van geluk spreken dat Esey Kiflom het vizier niet op scherp had staan en van dichtbij over schoot. Daardoor ontsnapte SDO aan een grotere achterstand halverwege. Na de rust wonnen de Bussumers meer duels en kwamen ze geleidelijk aan beter in de wedstrijd, al schrok het vlak na de theepauze wel toen Arslan uit een vrije trap de bovenkant van de lat raakte.

Na zo’n tien minuten in de tweede helft viel de aansluitingstreffer. Een hoekschop van Glenn Hemmers en daardoor kon Gerrit Snijders de 2-1 maken. Een paar minuten later was het de beurt aan Jesse van Huisstede. De spits speelde niet zijn beste wedstrijd, maar zijn gelijkmaker was er één uit het boekje: op aangeven van Dino van Essen kapte hij zijn directe tegenstander uit en rondde koelbloedig af: 2-2.

SDO leek na de gelijkmaker op weg te willen naar meer, alleen vloeiden tegelijkertijd de krachten langzaam weg. Dit gold eveneens voor Unitas, waardoor in het slot van de wedstrijd geen van beide ploegen in staat was om de overwinning naar zich toe te trekken. Door dit resultaat zijn alle ogen gericht op de return van aanstaande zondag. De winnaar van dit tweeluik speelt in de volgende ronde tegen Gemert.

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Archieffoto: Johan van der Geest