SDO zet met gelukje ook Silvolde opzij

SDO blijft verbazen. Tegen de verwachtingen in is de ploeg van Koen Janssen nog steeds koploper van de zondag Hoofdklasse. De Bussumers maakten op eigen veld geen fout tegen laagvlieger Silvolde: 1-0.

In de eerste helft werd het spelbeeld gedomineerd door maartse buien en een strakke wind. Hoewel Silvolde meer balbezit had, kwamen de bezoekers niet tot kansen. SDO kwam daarentegen in de twintigste minuut zeer gelukkig op voorsprong. Na een hoekschop van Theo Visser sloeg Silvolde-keeper Pim Olthuis de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 1-0. Niet lang daarna werd hij tot
twee keer toe op de proef genomen door vlammende schoten van Glenn Hemmers die hij allebei op fraaie wijze uit zijn doel hield.

Na de rust was het spelbeeld min of meer gelijk. De Bussumse defensie kon gemakkelijk standhouden bij pogingen van Silvolde en zelf probeerde de thuisploeg te counteren. Op die manier kreeg SDO ook een paar goede kansen. Een schuiver van Joost Heerschop vloog rakelings langs de paal, Visser zag zijn schot gekeerd worden en Jesse van Huisstede kon de doelman in een één-tegen-één duel wel passeren, maar was vervolgens niet trefzeker.

De kleine marge kon over de streep getrokken worden. SDO blijft door de nipte overwinning aan kop staan op basis van een beter doelsaldo dan RKZVC. Nummer vier Hoogeveen (twee punten minder) heeft nog wel twee duels tegoed en zou de Bussumers dus kunnen passeren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Met dank aan E. Gomokum
Foto Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO