SDZ-aanvoerder Lagerburg keert terug naar Zuidvogels

Raymon Lagerburg staat komende zondag voor het laatst op het trainingsveld van SDZ. De aanvoerder van de vereniging gaat vanaf begin juni aan de slag bij Zuidvogels, waar hij in het verleden al een seizoen voor speelde.

De 32-jarige voetballer dacht eerder eraan om zijn loopbaan bij SDZ af te sluiten, maar begon aan het begin van het huidige seizoen te twijfelen. Zuidvogels toonde opnieuw interesse en leek hem een mooie optie. “Ik had het alleen goed naar mijn zin bij SDZ”, vertelt Lagerburg, die de bestuurscrisis bij de club eveneens niet helemaal koud liet. “Als aanvoerder wist ik natuurlijk wat er in de selectie speelde en kreeg ik mee dat diverse spelers overwogen om te vertrekken. Toen ging ikzelf ook nadenken.” Lagerburg vindt het jammer hoe het oude en nieuwe bestuur met elkaar om zijn gegaan. “Als het clubbelang voorop had gestaan, dan hadden ze met elkaar om de tafel moeten zitten. Daar was echter allerminst sprake van. De bestuurlijke onrust en het wanbeleid vind ik erg om te zien, want we hebben met de selectie de laatste jaren veel opgebouwd. Het is echter niet anders.”

Het was voor Lagerburg geen eenvoudige beslissing om SDZ daadwerkelijk vaarwel te zeggen. “De laatste jaren hebben we hier zoveel leuks meegemaakt, dat ik natuurlijk af moest wegen wat ik zou opgeven. Uiteindelijk denk ik dat de overstap naar Zuidvogels de beste beslissing voor me is. Ik kom bij een stabiele club terecht met een prachtig complex en fantastische vrijwilligers.” Aangezien Lagerburg in het verleden al een seizoen voor Zuidvogels speelde, weten beide kampen wat ze van elkaar mogen verwachten. “Zuidvogels was op zoek naar een bepaald type speler die als aanjager kon spelen. Bovendien zocht de club ervaring binnen het team, omdat Zuidvogels in de toekomst hoopt te promoveren naar de Hoofdklasse. Ik moet het komend seizoen weer op het veld laten zien en mijn focus volledig op het voetbal houden. Dan komen er hopelijk mooie successen aan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ