Home / slideshow / SDZ brengt broers Sammie en Sil Fiddani samen
Sammie Fiddani

SDZ brengt broers Sammie en Sil Fiddani samen

Sammie Fiddani vertrekt aan het einde van het voetbaljaar bij ASV De Dijk. Na drie turbulente jaren zoekt hij zijn heil in het seizoen 2021/2022 bij SDZ, waar zijn broertje Sil bezig is aan zijn eerste seizoen.

Het is voor het eerst in lange tijd dat Sammie en Sil weer samen voetballen. “Voor het laatst was dat in de jeugd, toen we een jaarlang in hetzelfde team zaten”, vertelt de SDZ-versterking enthousiast. De defensieve kracht kijk ernaar uit om voor de vereniging uit te komen. “Ik ken SDZ als een club waar altijd een gezellige sfeer heerst. Daaraan zijn we zeker toe na zo’n lange tijd zonder voetbal. Daarnaast ligt SDZ voor mij op een gunstige locatie, waardoor ik niet lang hoef te reizen.” Het was voor Fiddani echter een lastige keuze om De Dijk te verlaten. “Vóór mijn periode bij De Dijk was ik gewend om altijd bovenin de competitie mee te doen. Bij de club leerde ik op hoog niveau onderin mee te draaien en met die druk om te gaan. Dat heeft me alleen maar beter gemaakt.” Bij SDZ wil Fiddani beginnen aan een nieuwe fase in zijn loopbaan. “Ik blijf De Dijk dankbaar voor de kansen die ik bij de club kreeg.”

Fiddani verwacht bij SDZ voldoende mogelijkheden te krijgen om zichzelf in het basisteam te werken. “Natuurlijk moet ik mezelf bewijzen ten opzichte van mijn concurrentie, maar voor mijn gevoel maak ik een goede kans op een basisplaats. Door mijn broertje ken ik al wat spelers in de selectie. Dat maakt het fijn om komende zomer bij de selectie van SDZ aan te sluiten.” Centrale verdediger Sammie en keeper Sil zijn komend seizoen samen medeverantwoordelijk voor het aantal tegendoelpunten dat SDZ krijgt. “Daarvoor gaan we onze uiterste best doen. Hopelijk kunnen we elkaar naar een hoger niveau tillen. Het is namelijk altijd bijzonder om met je broertje op het veld te staan.” Tim van Gelder, Fabian Munsterman, Davey Claus, Floris Reurts, Jordi van de Horst, Maxim van der Meer en Jaap Smeeing gaven reeds aan bij SDZ te blijven.

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)