Levi van der Spek

SDZ legt talentvolle Levi van der Spek vast

Levi van der Spek speelt na de zomer in de clubkleuren van SDZ. De aanvallende middenvelder, die vanwege zijn studie in Amsterdam woont, komt over van CSV Apeldoorn dat dit seizoen uitkomt in de eerste klasse.

De 22-jarige Almeerder heeft een verleden bij profclubs. Van der Spek kwam achtereenvolgens uit voor de jeugdopleidingen van Vitesse en PEC Zwolle. Uiteindelijk bereikte hij Jong PEC Zwolle, waarna hij zijn profdroom vaarwel zei. Vervolgens speelde hij een half seizoen voor MSC Meppel en kwam hij in het seizoen 2019/2020 uit voor SVZW Wierden. Na een paar maanden CSV Apeldoorn kiest hij dus voor Amsterdam. “Het reizen naar Apeldoorn was simpelweg niet meer te doen, waardoor ik een club in Amsterdam zocht”, legt Van der Spek uit. “Mijn kamergenootje is Sil (Fiddani, red.). Via hem kwam ik bij SDZ terecht. Ik trainde daar een aantal maal mee en dat beviel eigenlijk wel van beide kanten. Het is een leuke club met een uitstekende selectie. Daardoor heb ik zin om volgend seizoen aan de slag te gaan.”

Van der Spek vindt het lastig in te schatten wat de kansen zijn voor komend seizoen. “Ik kom natuurlijk terecht in een nieuwe competitie, waardoor het nog even afwachten is wat de tegenstand is. Tegelijkertijd beschikken we echter over een goede trainer en hebben we zelf veel kwaliteiten. We moeten volgend seizoen vooral weer ervan genieten dat we mogen voetballen.” Zélf hoopt Van der Spek veel speelminuten te mogen opdoen. “Elke speler hoopt dat hij veel in het basisteam mag starten, maar een trainer kan dat natuurlijk niet beloven. Hoewel het wellicht cliché klinkt, hoop ik komend seizoen een mooie rol te spelen voor mijn ploeg. De trainer weet op welke positie ik graag speel en ik heb alle vertrouwen erin dat het goedkomt.” De huidige selectiespelers van SDZ hebben inmiddels unaniem aangegeven bij de vereniging te blijven.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ