SDZ loopt na rust over Spaarnwoude heen

Koploper SDZ heeft in de zondag derde klasse C weinig heel gelaten van medepromovendus Spaarnwoude. In de tweede helft scoorde de ploeg van Kai Meeuwsse liefst acht keer om uiteindelijk met een 0-9 overwinning huiswaarts te keren.

Halverwege was het verschil nog niet zo groot. Door een doelpunt van Floris Reurts leidden de gasten met 0-1. Verder ging SDZ te slordig met de kansen om. Na de rust begon de walk-over al snel. Reurts voltooide met twee treffers zijn hattrick voor de 0-3 en daarna ging het hard. Giliano Eijken tekende voor de 0-4 en door treffers van Donny Kessing en Robin de Weij was de wedstrijd met een 0-6 tussenstand allang gespeeld.

Het krachtsverschil was te groot in Spaarndam. Dankzij een tweede goal van Eijken, eentje van Tim Klaasen-bos en opnieuw De Weij stokte de teller op negen. Daar kwam Spaarnwoude nog goed mee weg, want de dubbele cijfers had eenvoudig gehaald kunnen worden door SDZ.

De koploper heeft behoorlijk aan het doelsaldo kunnen werken in aanloop naar de topper met RODA’23. Volgende week komt de achtervolger op bezoek aan de Transformatorweg. De voorsprong bedraagt twee punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.