Home / slideshow / SDZ verliest Henry Opoku aan derdedivisionist ADO ’20

SDZ verliest Henry Opoku aan derdedivisionist ADO ’20

Henry Opoku vertrekt aan het einde van het seizoen bij SDZ. De verdediger kwam afgelopen zomer nog over van OFC, maar verkiest een uitdaging bij ADO ’20 boven een langer verblijf in Amsterdam.

Opoku komt bij ADO ’20 bij een club terecht die al jaren onderdeel is van de Derde Divisie. “Het belangrijkste onderdeel in mijn besluit is dat ik na mijn periodes bij Quicky Boys en OFC weer kan voetballen op Divisie-niveau”, vertelt de defensieve kracht. “Fysiek kan ik het nog uitstekend aan. Bovendien kan ik het goed combineren met mijn dagelijkse leven. Toen plotseling de kans voorbij kwam om naar ADO ’20 te gaan, besloot ik dat te doen.” De voetballer had het goed naar zijn zin bij SDZ. “Bestuurlijk was er echter veel aan de hand. Persoonlijk had ik een fijne tijd met de spelersgroep, hoe kort het ook was. Maar op bestuursniveau hadden wij geen invloed.” Opoku heeft echter allerminst spijt van zijn overstap naar de Amsterdamse club. “Het is jammer dat de pandemie roet in het eten gooide, want ik geloof erin dat dit team tot veel in staat was.”

Bij ADO ’20 komt hij weer onder de vleugels van Roy van der Mije, waarmee hij eerder werkte bij EDO en een goede band opbouwde. “Hij was ook de persoon die mij benaderde en toen is het snel gegaan. Als ik in het verleden tegen ADO ’20 moest spelen, dan waren dat altijd beladen potjes. Het is een grote club met altijd veel publiek langs de kant. Dat laatste sprak mij enorm aan. Ik had direct een warm gevoel toen ik met de vereniging sprak. Daarom was de keuze niet moeilijk”, aldus Opoku, die veel zin heeft om komend seizoen weer in de Derde Divisie uit te komen. “Ik wil altijd het maximale uit mezelf halen, dus ook volgend seizoen. We willen met de club voor de bovenste plaatsen strijden, waardoor we een mooie uitdaging voor de boeg hebben. We gaan hard ons best doen en kijken dan wel waar we uitkomen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ