Home / slideshow / SDZ’er Nigel Hardenberg gaat voor kans bij JOS Watergraafsmeer

SDZ’er Nigel Hardenberg gaat voor kans bij JOS Watergraafsmeer

Nigel Hardenberg keert terug naar de Derde Divisie. De buitenspeler, die in de zomer van 2020 nog de overstap maakte naar SDZ, komt vanaf volgend seizoen uit voor JOS Watergraafsmeer.

De voetballer besloot aan het begin van het seizoen om in Amsterdam te voetballen, omdat hij een dochtertje kreeg en daardoor dichterbij huis wilde spelen. Het seizoen was echter snel ten einde. “Ik wilde kijken hoe het bij SDZ zou gaan. Helaas viel het team de laatste maanden uit elkaar door onrust binnen de club”, vertelt Hardenberg, die eveneens om zich heen ging kijken. “JOS Watergraafsmeer kwam bij me langs en die had een duidelijke boodschap. De club wilde me een mogelijkheid bieden om weer in de Derde Divisie te spelen.” Het gevoel van Hardenberg was dat het voor hem aan- of afhaken was. “Gevoelsmatig zou dit me laatste kans zijn om op dat mooie niveau mee te kunnen spelen. Daarom besloot ik voor die kans te gaan en na een seizoen alweer bij SDZ te vertrekken.”

Hardenberg sprak inmiddels met hoofdtrainer Cor ten Bosch, die hem vertelde wat hij van de voetballer verwacht. “JOS Watergraafsmeer beschikt over een uitstekende selectie met ervaring, maar miste afgelopen seizoen nog wat diepgang in de voorhoede. Die moet ik gaan brengen met mijn ervaring in de Derde Divisie en, daarvoor nog, Topklasse. Het is dan eerst belangrijk dat ik fitter word, maar gelukkig heb ik daar nog even de tijd voor.” Buiten de conditionele fitheid werkt Hardenberg aan de spelsnelheid. “Het voetbal in de Derde Divisie gaat absoluut sneller dan in de eerste klasse, waardoor ik tijdens de eerste training bij JOS Watergraafsmeer na tien minuten volledig buiten adem was. Ik merk echter dat het steeds beter gaat.” Hardenberg komt met zijn komst bij JOS Watergraafsmeer bij een gezellige club terecht. “Dat vond ik zelf ook belangrijk. Ik kijk ernaar uit om te beginnen.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)