Home / slideshow / Selectie Ankaraspor rond: “We zijn heel tevreden”

Selectie Ankaraspor rond: “We zijn heel tevreden”

De overschrijvingsdeadline van maandag 15 juni komt dichterbij, waardoor steeds meer verenigingen hun selectie voor komend seizoen rond hebben. Zo ook Ankaraspor, dat met een zevental nieuwe jongens een gooi wil doen naar het kampioenschap.

Ankaraspor heeft met Giovanni Boezerman (Blauw-Wit/Beursbengels), Guillermo Mormon (clubloos), Soufyan Riani (JOS Watergraafsmeer), Ibrahim Belhadi (clubloos), Doganay Göc (ZSGOWMS), Gregory Grot (Overamstel) en Giovanni Zebeda (Blauw-Wit/Beursbengels) vooral op het gebied van ervaring flinke stappen vooruit gezet. “Met de jongens die we al hadden, bezitten we voor komend seizoen een uitstekende selectie”, vertelt Delano Snijders, hoofdtrainer van het team. “Jongens als Zebeda en Boezerman hebben ervaring in de eerste klasse en Hoofdklasse, wat voor ons zeer welkom is. Ook Göc en Riani zijn toppers voor onze groep. Göc kan voor nog meer balans in het elftal zorgen, terwijl Riani ons van de nodige doelpunten kan voorzien.”

De versterkingen zorgen eveneens voor meer concurrentie binnen het elftal, wat volgens Snijders juist voor de kracht van het team moet zorgen. “Uiteindelijk moet iedereen vechten voor zijn plek, ook de nieuwe jongens. We hebben na de zomer een selectie van zo’n 20 tot 22 man, waardoor iedereen op elke training en in iedere wedstrijd zijn best moet doen. Elke zondag gaan we proberen een zo goed mogelijk elftal op te stellen.”

De nieuwe selectie traint alweer een aantal weken met elkaar, vertelt Snijders. “We blijven twee keer in de week trainen: op woensdag en zondag. Af en toe verschijnen we ook op vrijdag op het trainingsveld. De trainingen worden tot nu toe druk bezocht, dus we zijn heel tevreden.” De oefenmeester wil nog wel een zomerstop inlasten, zodat de spelers de kans hebben om vakantie te vieren. “We gaan kijken wat de groep wil. De spelers zijn momenteel nog zo fanatiek dat ze willen doorspelen. Een stop lijkt mij echter ook niet verkeerd, zodat we in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer fris beginnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Snijders (Ankaraspor): “Volgend seizoen meestrijden voor kampioenschap”