Home / Algemeen / SELECTIE: Van Vark blij met stabiliteit bij TABA
TABA

SELECTIE: Van Vark blij met stabiliteit bij TABA

René van Vark heeft zijn eerste seizoen bij TABA er inmiddels op zitten. De trainer voelde zich al snel op zijn plek en tekende in februari voor twee seizoenen bij. Hij wil op dezelfde voet doorgaan als afgelopen seizoen: “We hebben een redelijk seizoen geraaid, dat jammer genoeg werd afgebroken. Gezien de selectie die we dit seizoen hebben, ben ik best hoopvol. Maar het blijft even afwachten, met ook weer een aantal nieuwe ploegen in de competitie.

“Alle ploegen hebben zich flink versterkt en er zijn dan ook best wat titelkandidaten. Dan houd ik me toch liever op de vlakte en zie ik wel waar het schip strandt”, aldus de ervaren trainer. “Zeggen dat handhaving onze doelstelling is, is ook weer te makkelijk. Daar doe ik de club ook mee te kort. Ik wil in ieder geval meedoen voor een periodetitel en dan kijken we wel wat er verder in het vat zit.”

Van Vark heeft zijn selectie bijna helemaal bij elkaar kunnen houden en er een aantal nieuwe spelers bij gekregen, voornamelijk spelers die zijn doorgestroomd uit de jeugd. “Een stabiele selectie hebben is ook een kracht. De basis ligt er nu.” Dat bleek ook wel toen er weer getraind mocht worden na de coronastop: “We stonden geregeld met 38 man op de training, zelfs toen er nog geen partijspel gespeeld mocht worden. De voortekenen zijn dus goed, alle ingrediënten voor een mooi seizoen zijn aanwezig.”

Toen de trainer in februari voor twee seizoenen bijtekende, had hij in zijn hoofd dat dit zijn laatste twee seizoenen als hoofdtrainer worden: “Dan ben ik ruim 30 jaar hoofdtrainer geweest en vind ik het mooi geweest.” Maar hij wil TABA niet met lege handen achterlaten: “Bij TABA had ik al snel het gevoel ‘dit is wat ik nodig heb’. Een open cultuur, een ontspannen club, waardering. Ik ben hier helemaal tot mezelf gekomen en wil TABA het liefst als derdeklasser achter laten. De club verdient het.”

Selectie TABA 2020/2021:

Speler
Roel Hoek
Luc ten Brink
Mees Ering
Maarten Duyn
Emiel Smeet
Job Zaal
Tijmen de Vreeze
Thom Veeger
Jari Julien
Steven Ollie
Marcus Staphorst
Pim Duchart
Dion van Vark
Cas Helmink
David Bulthuis
Sjoerd Hochstenbach
Bram Suwein
Rhett Vonk
Dirk Huiskens
Send this to a friend