Home / Algemeen / Dennis Koorn (OSV zondag): “De jongens komen op dinsdag met lood in de schoenen naar trainen”

Dennis Koorn (OSV zondag): “De jongens komen op dinsdag met lood in de schoenen naar trainen”

Afgelopen seizoen werd OSV knap vierde in de derde klasse C. Dit seizoen is de ploeg van Dennis Koorn ingedeeld in de derde klasse B met vooral ploegen uit de regio Alkmaar. De start is alles behalve goed. Na vier wedstrijden staat OSV met één punt onderaan. Er werd verloren van HSV, Meervogels en De Rijp en tegen Vitesse ’22 werd er gelijkgespeeld.

Dennis Koorn weet de slechte start van zijn ploeg wel te verklaren. “We hebben een groep die vrij laat bij elkaar gekomen is. Dat kwam door vakanties en medische gevallen zoals Nicky (Roele, lees hier het verhaal over zijn verwijderde tumor, red.). Vooral aanvallend hebben we het lastig. We hebben maar vier spelers die voorin kunnen spelen, waaronder Nicky. Daardoor brengen we aanvallend te weinig. Bovendien spelen we nu vooral tegen teams die 5-3-2 spelen.”

osv-de-rijp-peter-seijmour2

In het seizoen 2014/2015 speelde OSV ook in de derde klasse B. Toen ontliep OSV ternauwernood degradatie. Koorn wil echter niet spreken van een niveauverschil met 3C. “Het is heel ander voetbal, veel fysieker. Bijna alle clubs spelen bijvoorbeeld op gras, in 3C spelen ze bijna allemaal op kunstgras. Als je alleen al kijkt naar onze tegenstanders, we zijn altijd de kleinste. Het is gewoon een heel ander type voetbal. Het is niet kwalitatief beter, maar er is wel meer power en er meer vanuit het collectief gespeeld.”

Afgelopen seizoen nam Koorn het stokje over van Jack de Gier, die naar Almere City vertrok. Volgens Koorn kan dat ook een rol spelen. “Het is ook een mentaliteitskwestie. Misschien hebben we wel boven ons kunnen gespeeld afgelopen seizoen. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat ze tegen Jack opkeken. Dat is iemand uit het betaalde voetbal, daar neem je snel iets van aan.” Dit seizoen moet Koorn zijn best doen om zijn spelers te motiveren. “De jongens vinden het nog leuk om op donderdag te komen trainen, want dan is het pokeravond. Maar op dinsdag komen ze met het lood in de schoenen.”

osv-de-rijp-peter-seijmour3

Ondanks de slechte start vindt Koorn het nog te vroeg om te zeggen of OSV daadwerkelijk tegen degradatie moet vechten. “Na vier wedstrijden kunnen je dat nog niet zeggen, maar we moeten wel punten gaan pakken. Anders wordt het elke week met de druk er op spelen. Dat moet wel snel gaan veranderen.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag derde klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Mario Wormhoudt
Foto’s onder: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV