Slechte start leidt nederlaag voor De Volewijckers in

De Volewijckers ging in Heerhugowaard op bezoek bij Reiger Boys: de thuisploeg was de competitie gestart met twee overwinningen met de volle pond van zes punten. De Volewijckers stond op drie punten na één wedstrijd. De Noord-Amsterdammers speelden op Sportpark De Wending een wedstrijd met twee gezichten, waar de uitkomst een 4-2 nederlaag was.

De Volewijckers kreeg vlak voor de wedstrijd een tegenslag te verwerken. De twee sterkhouders verdediger Damien Simson (blessure) en middenvelder Daniel Abera (ziek) haakten af. Of dat de reden was dat De Volewijckers niet bij de les was bij de vurige start van Reiger Boys, laten we in het midden. In de eerste minuut werd namelijk een hoekschop van Reiger Boys slordig verwerkt. Volewijckers-doelman Mitchel Vincken zag er met een halve stompbal niet helemaal goed uit. De pech was voor de keeper dat de bal voor de voeten van flankspeler Tristan van den Heuvel kwam, die met een gericht schot, dat daarna licht werd aangeraakt door Vincken, het doel trof: 1-0.

Twee minuten later was het weer alarmfase één voor het doel van Vincken bij een inzet van Arit Bajramovic, maar de bal werd door Volewijckers-aanvoerder Reda El Kouaa van de lijn gehaald. De Volewijckers beet na vijf minuten van zich af, na een doelpoging van spits Earl Babel werd de bal door de Reiger Boys verdediging weggewerkt. Een minuut later was het een ander verhaal met de verdediging van De Volewijckers. Stevig geklungel achterin leverde voor Reiger Boys via Jeraime Pichotte de 2-0 op. Maar de doelpunten waren in de beginfase niet op. Een minuut na de bittere tegengoal voor de groen-witten scoorde het de aansluitingstreffer. Een poging van middenvelder Tarik Karim raakte de kruising van het aluminium, de rebound was een prooi voor vleugelspeler Elgreenio Dorade: 2-1. Reiger Boys hield de touwtjes in handen, en De Volewijckers worstelde niet alleen met
de tegenstander maar ook met zichzelf. Vooral op het middenveld was het voor Reiger Boys heerlijk spelen: De Volewijckers gaf daar ontzettend veel ruimte weg aan de geel-zwarten.

Een strafschop in de 27e minuut was de aanleiding voor de 3-1 voor het team van trainer-Tom Boukes. Volewijckers-linksback Mo El Jahouari haakte Reiger Boys-buitenspeler Chris Coesel en scheidsrechter Quinten Oudendijk vloot voor een pingel. Deze werd soeverein ingeschoten door spits Floyd Groet: 3-1. Reiger Boys stond verdiend op karakter op een succesvolle voorsprong, en met deze stand gingen beide teams aan de thee.

In het tweede bedrijf tapte De Volewijckers uit een ander vaatje. Het team van trainer Frank Schuitemaker zocht meteen de aanval, en had in de 54e minuut pech met een inzet van rechtsback Karim Boubaouch op de paal. Tien minuten later was het wel raak. Na een combinatie op het middenveld bediende vleugelspeler Issam El Bakkali met een steekbal middenvelder Mo Arbioui, die Reiger Boys-doelman Jorrit Stoop het nakijken gaf: 3-2. De Volewijckers hield controle over de wedstrijd, en knokte voor de gelijkmaker. De aanvallen strandden echter in schoonheid en de verdediging van Reiger Boys hield stand. Reiger Boys loerde op counters, wat tenslotte in de laatste minuut de wedstrijd definitief besliste. Nadat het achterin bij De Volewijckers open huis was scoorde invaller Dave van Dekken: 4-2.

De conclusie na het laatste fluitsignaal: Reiger Boys doet goede zaken met deze zege, en is samen met Always Forward koploper in Zaterdag 3a. De Volewijckers moet zich bezinnen met de verklaring van het grote verschil is in wedstrijdmentaliteit van de matige eerste helft ten opzichte van de sterke tweede helft. Volgende week speelt De Volewijckers een thuiswedstrijd tegen SDOB, andermaal een tegenstander die goed is gestart met zeven punten uit drie wedstrijden.