Home / Algemeen / Spaart OFC tegen JOS nu al spelers voor de nacompetitie ?

Spaart OFC tegen JOS nu al spelers voor de nacompetitie ?

Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Hoofdklasser OFC zich al verzekerd voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse (Derde Divisie). Door het winnen van de tweede periode is de club uit Oostzaan nog maar twee wedstrijden verwijderd van het ultieme doel. Zondag treft het in onze wedstrijd van de week het tegen degradatie vechtende JOS Watergraafsmeer.

Op 21 februari (2-1 winst op De Meern) bereikte OFC wat het wilde: Een periode winnen. Daarmee verzekerde het zich van de nacompetitie voor een plek in de Topklasse. Sindsdien zijn de prestaties wisselvallig. Bij Quick werd het 2-2, daarna werd er verloren van Westlandia (0-1) en ADO’20 (2-0) om afgelopen weekend voor het eerst sinds 21 februari weer te winnen. Nieuw Utrecht werd met 1-3 verslagen door onder meer twee doelpunten van Marijn Sterk.

15112015 Foto Martin van Zurk JOS OFC Jordi Meester, Pius Ikedia en Tom de Lange
Foto Martin van Zurk: OFC wint in november 2015 met 0-3 bij JOS. Vlnr: Jordi Meester, Pius Ikedia, Tom de Lange

Alles staat bij OFC in het teken van promotie en dus wil de club geen enkel risico nemen met spelers die tegen een schorsing aan kunnen lopen. Ilguy maakt dan ook veelvuldig gebruik van spelers die tegen zijn basis elf aan zitten en geeft dus regelmatig de nodige spelers rust. De komende weken zal het dan ook met een (gedeeltelijk) ander elftal aantreden. Welke spelers er zondag tegen JOS in het veld staan is dan ook nog erg onduidelijk.

Om de basisspelers toch fit te houden en ze hun wedstrijdritme behouden speelt OFC de komende weken onder andere oefenwedstrijden tegen Koninklijke HFC en HBS. Imdat Ilguy zal zijn selectie moeten gaan opsplitsen want die wedstrijden worden ook in het weekend gespeeld.

Foto HAV: Romano de Jonge scoorde twee keer in de laatste ontmoeting
Foto HAV: Romano de Jonge scoorde twee keer in de laatste ontmoeting tegen JOS

OFC is dus duidelijk bezig met de toekomst. Zo werden er donderdag vier nieuwe spelers bekend gemaakt (Sarica, El Baouchi, Ampong en Van der Leuve). Eerder werd de komt van Mike Derlagen al bekend gemaakt. Binnenkort verwacht de club nog meer spelers te kunnen presenteren. Wel zijn ze in Oostzaan nog op zoek naar een assistent-trainer. “We zoeken een assistent die tactisch onderlegd is, charisma heeft en het natuurlijk goed kan vinden met Imdat Ilguy”.

JOS Watergraafsmeer, dat nog lang niet veilig is, moet het zondag in onze wedstrijd van de week in ieder gevloden zonder Patrick Lokken. De topscorer van JOS is geschorst nadat hij afgelopen weekend tegen een gele kaart aanliep tegen Westlandia.

Klik hier voor het programma en de stand in de hoofdklasse. De samenvatting van OFC tegen JOS is maandag te zien op onze site.

Foto boven Martin van Zurk: Willem Scheerens in duel met Maurice Renger

 

 

Send this to a friend