Home / Algemeen / Spanning terug in Derde Divisie na nederlaag De Dijk tegen Westlandia

Spanning terug in Derde Divisie na nederlaag De Dijk tegen Westlandia

In de Derde Divisie is De Dijk tegen haar eerste nederlaag van 2017 aangelopen. Naaste achtervolger Westlandia won met 1-2 in een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was. Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties van het boeiende schouwspel.

Twisker: “We hadden de competitie zo goed als kunnen beslissen vandaag. Nu is de spanning weer helemaal terug.” Zeven punten haalde De Dijk in de maand van de waarheid, zoals ze hem vooraf bij de club hadden aangekondigd. Gelijk tegen OFC, winst tegen Hercules en Dongen en dus een nederlaag tegen Westlandia. Dramatisch is het niet, want de voorspong van de Amsterdammers op de ploeg uit Naaldwijk bedraagt nog steeds vier punten.

Foto Rob Beense: Kevin Westmaas (r) in duel met Jedsel Markes

Dat hadden er zes moeten zijn, want een gelijkspel was terecht geweest. De Dijk keek echter lang tegen een achterstand aan na een doelpunt van uitblinker Jeroen Spruijt in de zesde minuut. De eerste helft golfde op en neer zonder dat het echt tot grote kansen kwam. Westlandia was nog het dichtst bij een treffer, maar Tony Tol haalde een kopbal van Nick van Vliet na een half uur van de doellijn. Bij De Dijk was Kaars onzichtbaar. De topscorer had constant met twee verdedigers te maken en kwam niet in het spel voor. De beste kansen waren voor Nabil el Gourari, maar de technische aanvaller moest nog even wachten op zijn doelpunt.

Met de wissel van Schilder voor Wiltenburg was de tweede helft van een hoog niveau. Beide teams gaven alles en streden voor iedere meter. In de eerste vijf minuten na rust moest Verhoeven zich strekken om een kopbal van Van Vliet onschadelijk te maken en aan de andere kant raakte El Gourari, na een prachtige pass van Robert Verschraagen de binnenkant van de paal.

De druk van De Dijk nam toe en nog voordat het uur verstreken was, viel de gelijkmaker. Een scherp ingesneden vrije trap van Kaars werd door El Gourari snoeihard binnengekopt (1-1). Het wachten was vervolgens op de genadeklap, maar in plaats van alles op de verdediging te gooien bracht Westlandia-trainer Grunholz een extra spits. Eerst raakte Bochoven nog de lat, maar niet veel later (69ste minuut) zorgde de spits voor de 1-2. Geheel vrijstaand kon hij van dichtbij een voorzet van Mitchel Jacobs binnenkoppen (1-2).

Met Ruder en El Aamrani (voor Zwarthoed en Woudenberg) bracht Twisker nog meer aanvallende impulsen. De druk werd behoorlijk opgevoerd en als Ahahaoui na een overtreding van Ferry de Jong naar de grond was gegaan, had scheidsrechter Cairo zeker een strafschop gegeven. Nu strandde Ahahaoui op doelman Leerdam.

Ondanks de druk waren de beste kansen in de slotfase voor de bezoekers (Spruijt schoot voorlangs en een kopbal van Marcel de Bruijn ging over). Ondanks dat was een gelijkspel verdiend geweest voor de Amsterdammers.

Morgen (maandag) ziet u een uitgebreide samenvatting (in samenwerking met WOS) van De Dijk – Westlandia. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)