Spectaculair Tweede Divisie-debuut OFC, maar geen punten

Zaterdagmiddag maakte OFC zijn debuut op het hoogste amateurniveau, de Tweede Divisie. Het ging op bezoek bij IJsselmeervogels. Ondanks een flinke lijst geblesseerden (Denzel Prijor, Derrin Wijdenbosch, Niels Springer, Max Veerman, Kay Halvering en Quinten Lindenbergh) maakte de debutant zeker geen onaardige indruk. Toch was het niet genoeg voor een resultaat: 3-2.

IJsselmeervogels begon sterk en bekroonde dat al in de vijfde minuut met de voorsprong. Die kwam op prachtige wijze tot stand. Kai Heerings besloot een vrije trap van een meter of vijftig in één keer op goal te knallen. Doelman Ischa Bouwman verkeek zich en zag de bal achter hem in het doel ploffen. Nadat OFC het spel weer had hervat, werden de Oostzaners voor het eerst gevaarlijk. Een inzet van Niels Butter werd gekraakt, de daaropvolgende corner leverde niets op.

Maar de bezoekers werden daarna wel wat gevaarlijk en bij de eerstvolgende kans was het raak. Een vrije trap werd van richting veranderd, waarna Darryl Bäly helemaal vrij de 1-1 binnen kon schieten. En met 18 minuten op de klok werd het plotseling ook nog 1-2. Doelman Jaimy Schaap raakte bij een duel in de zestien het hoofd van Joël Donald. De goalie kreeg geel en de bal ging op de stip, Butter schoot beheerst raak. Lang kon OFC echter niet van de voorsprong genieten, slechts een minuut of vijf. Daarna was het Steven Sanchez Angulo die op aangeven van Jarno Westerman de 2-2 binnenkopte. Daarmee waren de goals voor de eerste helft nog niet op. Een schot van Daniël van Son werd door iedereen als als goal geteld, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal weer het veld in. Het was een schiettent en bij de derde poging, die van Sanchez Angulo was het raak: 3-2. Voor rust kreeg OFC ook nog een tweetal kansen, maar de gelijkmaker leverde dat niet op.

Zo spectaculair als de eerste helft werd de tweede helft bij lange na niet. OFC begon nog wel met een kopbal van Victor van der Linde op de lat, maar daarna waren de serieuze kansen voor beide teams spaarzaam. Op driekwart van de wedstrijd begonnen er toch weer wat kansen te ontstaan. Zo kreeg IJsselmeervogels uit een vrije trap een enorme mogelijkheid, maar schoot Bradley Martis in het zijnet. Aan de andere kant moest Schaap ingrijpen bij een gevaarlijke kopbal van OFC. De Oostzaners drongen aan en maakten jacht op de gelijkmaker.

In de slotfase kreeg OFC nog een flinke domper te verwerken. Invaller Fons Gemmel ging naar de grond en greep meteen naar zijn knie. Hij leek een kruisbandblessure te hebben opgelopen en moest met de brancard het veld verlaten. Er kwamen acht minuten blessuretijd bij. Daarin was eerst Sanchez Angulo dicht bij een hattrick, maar zijn inzet eindigde in een corner. Via Rano Burger dacht OFC daarna even de 3-3 te maken, maar het feest ging niet door vanwege buitenspel. Ook Van den Heuvel had met het hoofd nog een kans op de gelijkmaker, maar dat was een makkelijke prooi voor Schaap. Zo bleef het bij 3-2. Het spel zal OFC vertrouwen geven, maar het stond na afloop van het debuutduel in de Tweede Divisie wel met lege handen.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC