Spectaculaire zege bij Kampong zorgt voor periodetitel AGB

In de zondag eerste klasse stond dit weekend een belangrijke wedstrijd op de rol. In een rechtstreeks duel konden Kampong en AGB uitmaken wie de tweede periode won. Als Kampong won of een gelijkspel behaalde, dan wonnen de Utrechters de periodetitel. Alleen bij winst nam AGB de periodetitel mee naar huis. Daarnaast is het ook een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Kampong is de nummer 1 (35 punten) terwijl AGB de nummer 2 is met 30 punten. In een spectaculaire slotfase trok AGB de overwinning naar zich toe: 1-2.

Vanaf de aftrap werd de speelwijze van Kampong duidelijk. De ploeg van trainer Mark Verkuyl zakte in en liet AGB komen. In de beginfase van de wedstrijd moest Kampong-goalie Job Peeters al meermaals handelend optreden. De bezoekers uit Amsterdam zetten vanaf het begin volle bak druk, aanvaller Bakary Jobe liep op elke bal en zette samen met zijn teamgenoten de defensie van Kampong onder druk. Het is dan ook AGB dat voor rust de bovenliggende partij is, Kampong kwam enkele malen voor het doel van AGB-keeper Eric Antwi. De grootste kans was wel voor thuisploeg. Vlak voor rust viel een vrije trap van de ervaren Daan Groot Zwaaftink voor de voeten van Marc Visser. Hij twijfelde niet en schoot hard tegen de lat. Met een 0-0 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op.

Enkele minuten na de pauze kreeg Kampong nogmaals een goede mogelijkheid. Thomas Bruijnzeels gaf een goede pass op Ewout Meijers. De bal rolde al richting het lege doel, maar met een uiterste krachtinspanning wist Massin el Azzouzi de bal voor de lijn weg te werken. Gedurende de tweede helft ging AGB waarvoor het gekomen was: de overwinning proberen binnen te slepen. Wel bleef de Kampongse muur overeind. Alleen AGB kreeg een domper te verwerken. Invaller Mitchell Theuns kreeg de rode kaart van scheidsrechter Badr Benlamkaddem. De arbiter had zelf niet gezien wat Theuns deed, want hij moest door zijn assistent op de actie gewezen worden. Op het veld appelleerde geen enkele speler, maar AGB moest met tien man verder. Rap daarna moesten de Amsterdammers nog een dreun verwerken. Uit een hoekschop kopte Johannes Noothoven van Goor de 1-0 binnen.

Toch rechtte AGB de rug, ondanks de achterstand ging men opzoek naar een resultaat. Aanvoerder Hursut Meric nam zijn team bij de hand en zorgde ervoor dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Tot minuut 90+4 keek AGB tegen een achterstand aan, maar toen mocht Meric van circa 30 meter aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal magnifiek binnen waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. De aanvoerder mocht in minuut 90+7 nogmaals aanleggen voor een vrije trap, ditmaal aan de andere kant. Vervolgens wist Mohamed el Rougui na een geweldige scrimmage de 1-2 te maken:

Hierdoor wint AGB de periodetitel en komt de ploeg van trainer Imdat Ilguy op twee punten van de koploper Kampong. “Het is mooi dat we na zo’n wedstrijd de periodetitel hebben gewonnen”, lichtte Ilguy na afloop toe. “Alleen we willen meer, we willen kampioen worden!” Wel baalt de oefenmeester van de beslissing dat zijn team met tien man verder moest. Maar het vizier gaat weer op volgende week, dan gaat AGB op bezoek bij LSVV.