Spektakelstuk levert geen zege op voor De Dijk

In het zesde duel in de Derde Divisie van De Dijk heeft het eerste puntverlies opgeleverd. Na een zeer spectaculair eerste kwartier na rust, waarin zes keer gescoord werd, eindigde het duel tegen Dongen in 4-4. Dennis Kaars en Nabil el Gourari scoorden beiden twee keer, maar El Gourari zag ook een strafschop gestopt worden.

Vier dagen voor het bekerduel tegen Vitesse leek De Dijk het rustig aan te doen in de eerste helft. Veelvuldig balbezit resulteerde amper in kansen. Verder dan drie halve kansjes (Kaars, El Gourari en Verschralen) kwam de ploeg van Jochem Twisker niet. Dongen voetbalde aardig mee, maar werd ook niet echt gevaarlijk. Na 25 minuten stonden de bezoekers wel ineens op voorsprong. Een mislukte sliding van Tony Tol verraste ook doelman Jeroen Verhoeven, zodat Tom Kolkert voor de 0-1 kon zorgen.

Foto Rob Beense: Vitesse-trainer Hnek Fraser was aandachtig toeschouwer bij het duel van De Dijk tegen Dongen
Foto Rob Beense: Vitesse-trainer Henk Fraser was aandachtig toeschouwer bij het duel van De Dijk tegen Dongen

Zo saai als de eerste helft was, met een teleurstellend De Dijk, zo spectaculair was de start van de tweede helft. In een tijdsbestek van veertien minuten miste El Gourari een strafschop en vielen er zes goals te noteren. Het is jammer dat er geen camera’s bij waren, want je moet het eigenlijk gezien hebben om het te geloven.

Drie minuten na de hervatting zorgde een handsbal voor de strafschop. El Gourari, de vaste penaltynemer, schoot veel te slap in en Jordy Zielschot kon redding brengen. Lang kon hij er niet van genieten want een minuut na de strafschop rondde Kaars een voorzet van Maarten Woudenberg af (1-1). Nog in diezelfde minuut stond Dongen weer op voorsprong toen Verhoeven voor de tweede keer geklopt werd, deze keer door Jaap van den Waarden: 1-2.

Foto reinoud Buijs:Dennis Kaars ziet zijn inzet net voorlangs het doel van Zielschot gaan
Foto Reinoud Buijs:Dennis Kaars ziet zijn inzet net voorlangs het doel van Zielschot gaan

Binnen 120 tellen werd de achterstand door De Dijk omgezet in een voorspong. Eerste werd een afgeslagen corner van Harry Zwarthoed door Frank Schilder weer richting doel gekopt. Kaars verlengde en zorgde voor de 2-2. Uit een voorzet van Chakib Tayeb maakte El Gourari zijn gemiste strafschop goed. Met een prachtige (halve) omhaal verschalkte hij Zielschot en bracht De Dijk weer op voorsprong (3-2).

Foto Rob Beense: Nabil el Gourai zorgt op spectaculaire wijze voor de 3-2

In de 58ste minuut, drie minuten na de 3-2, was het alweer gelijk. Doelman Verhoeven leek niet vrijuit te gaan op een laag afstandsschot van Van der Waarden (3-3). Het slot van het eerste kwartier was weer voor De Dijk. Een vrije trap kwam bij de tweede paal waar EL Gourari de bal binnen gleed (4-3).

De Dijk liep na die nieuwe voorsprong steeds verder achteruit. Het gaf Dongen daardoor de kans om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de 77ste minuut. Een voorzet Jorik Mijnhijmer werd na een duel met Kevin Westmaas bij de eerste paal door Remon Koenen binnen geschoten (4-4).

In het resterende kwartier gaf De Dijk weer vol gas en leek de zege als nog te pakken. Kaars ging alleen op Zielschot af ging en omspeelde de doelman die Kaars in een alles-of-niets poging naar de grond werkte. Scheidsrechter Hof kon niets anders dan de doelman de rode kaart geven. Het was een ‘slimme’ actie van de doelman want de overtreding was net buiten het zestienmetergebied. Omdat Dongen al drie keer gewisseld had ging de tweevoudig doelpuntenmaker Van der Waarden onder de lat staan. Van der Waarden bewees zijn waarde door vlak voor tijd een hard schot van invaller Moaad el Aakel over zijn doel te tikken en zo een punt voor Dongen wist te redden.

Foto Rob Beense: Jochem Twisker en Olaf Lindenbergh zien De Dijk voor de eerste keer dit seizoen niet winnen
Foto Rob Beense: Jochem twisker en Olaf Lindenbergh zien De Dijk voor de eerste keer dit seizoen niet winnen

Trainer Jochem Twisker: “Ik heb nooit het gevoel gehad dat we de wedstrijd onder controle hadden. Ook niet na die 4-3 voorsprong. Vooral de manier waarop we goals tegen krijgen baart me zorgen. Als we dat donderdag zo tegen Vitesse doen dan zal het een lastig avond worden.”

Later deze week blikt Het Amsterdamsche Voetbal uitgebreid vooruit op het bekertreffen met Vitesse. Zo spreken we onder andere met Vitesse-trainer Henk Fraser, Jochem Twisker en Dennis Kaars over het duel dat donderdag om 20:00 uur begint.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.