Sporting Martinus heeft in Jessy Lissauer nieuwe trainer gevonden

Sporting Martinus heeft een nieuwe trainer gevonden. Jessy Lissauer wordt de opvolger van Wim de Haart bij de zaterdag vierde klasser. Lissauer tekent in Amstelveen een contract voor één seizoen, maar daarbij is wel de intentie uitgesproken om langer met elkaar door te gaan.

Ondanks dat Lissauer werd gevraagd om voor de functie te solliciteren, betekende dit nog niet meteen dat club en trainer meteen met elkaar in zee gingen. “Een van mijn beste vrienden was op vakantie met een bestuurslid en vertelde mij over de vrijgekomen functie. Ik heb toen gesolliciteerd en twee rondes moeten overleven voordat ik het was geworden. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar was uiteindelijk blij verast dat de club voor mij heeft gekozen.”

Jessy_Lissaur
Jessy Lissauer in zijn tijd als voetballer bij NFC. Foto Jos Spitteler

Lissauer is geen onbekende op de Amsterdamse velden. De 41-jarige oefenmeester begon als voetballer bij Sporting Martinus en speelde in Amsterdam voor onder andere DWV, DCG, TOB en NFC, waar hij ook kort trainer was. “Ik ben op mijn zesde bij Martinus begonnen en je zegt als speler altijd dat je terug zal keren op het oude nest. Dat is bij mij op deze manier gelukt. Bij NFC was ik assistent-trainer en dat ben ik afgelopen seizoen ook geweest bij AMVJ. Het word dus mijn eerste taak als hoofdtrainer.”

Sporting Martinus eindigde dit seizoen als tweede in de vierde klasse C, maar het lukte de Amstelveners niet om via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. Toch hoopt Lissauer dit succes volgend seizoen te kunnen evenaren. “Ik wil komend seizoen minimaal de nacompetitie halen. Maar als we in een flow zitten zou het mooi zijn als we kunnen doorstoten. Ik heb de jongens nog niet zien voetballen dus ik weet niet over wat voor materiaal ik beschik. Ik weet alleen wel dat ik met een grote groep te maken krijg en er dus geen ruimte is voor aankopen. Daarom zou het mooi zijn als er ook een tweede elftal komt, maar dat is vanwege de vele leden van Sporting Martinus en de beperkte grasvelden lastig.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Website Martinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!