Home / Algemeen / Stefan Smal verlaat Hoofddorp na een jaar voor terugkeer naar AFC’34

Stefan Smal verlaat Hoofddorp na een jaar voor terugkeer naar AFC’34

Het verblijf van Stefan Smal bij zondag eersteklasser Hoofddorp blijft beperkt tot één seizoen. De 21-jarige aanvallende middenvelder keert komende zomer terug bij competitiegenoot AFC’34.

Een jaar geleden maakte Smal samen met zijn trainer Jethro Abram en ploeggenoten Kobina Plange en Boi Postma de overstap vanuit Alkmaar, omdat AFC’34 zou stoppen met het zondagelftal. De club maakte alsnog een doorstart en wist Smal te overtuigen van een terugkeer. In Hoofddorp kampte de aanvallende middenvelder, die ook in de voorhoede uit de voeten kan, veel met blessureleed.

“Ondanks mijn vertrek afgelopen seizoen heb ik altijd een goed gevoel gehouden bij AFC’34 en een groot deel van de spelersgroep, waar ik lang mee samen gespeeld heb”, zegt hij op de website van de Alkmaarders. “Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de groep waardoor we volgend jaar weer net zo goed presteren, en hopelijk zelfs nog beter.”

Smal is de tweede speler die vertrekt bij de huidige nummer voorlaatst van de zondag eerste klasse A. Eerder kondigde Lars van Rijn zijn overstap naar DSOV aan. Tegenover het vertrek van de twee aanvallend ingestelde spelers staat de komst van Martijn Tjon-A-Njoek en Soeremly Te Vrede. Ook Gairvyno Zeefuik speelt volgend seizoen in Hoofddorp.

Foto: Harry Kho