Home / Algemeen / Sterk TOG verslaat Schalkwijk met 3-1
Leroy Kroese

Sterk TOG verslaat Schalkwijk met 3-1

Vierde klasser TOG heeft zich zondag prima gerevancheerd voor de onnodige nederlaag van vorige week tegen TABA. Tegenstander Schalkwijk werd met 3-1 aan de kant gezet met fris en verzorgd voetbal. Het enige wat trainer Leroy Kroese zijn ploeg kon verwijten was het niet benutten van de vele kansen die zijn team kreeg.

Al in het begin van de wedstrijd kreeg TOG via Ayoub Amr, Noël Ruijgrok en Rahiet Sadal enkele goede mogelijkheden, maar hun pogingen misten de nodige scherpte. Na twintig minuten spelen was het even schrikken voor de thuisclub. Bij de eerste de beste Schalkwijk-aanval lag de bal achter doelman IJmker in het TOG-doel: 0-1. TOG bleef hierna domineren en het wachten was op een treffer. Die kwam er in minuut 34 toen Sadal een fout in de Schalkwijk-defensie koelbloedig afrondde. Vijf minuten later was het opnieuw TOG dat scoorde, nu was het de uitblinkende middenvelder Fouad Dahmani die in de rebound de Schalkwijk-keeper kansloos liet: 2-1.

Na de pauze bleef TOG het spel dicteren en met name de buitenspelers Sadal en invaller Nabil Amankour waren een ware plaag voor de Schalkwijk-verdedigers. Even leken de gasten na een snelle counter nog op gelijke hoogte te komen maar de bal ging gelukkig voor doelman Jeffrey IJmker en TOG aan de goede kant langs de doelpaal. Dat was dan ook het laatste wapenfeit van Schalkwijk, het wachten was op de bevrijdende 3-1. Die kwam er dan tenslotte, aanvoerder Walda zette de combinatie zelf op en rondde schitterend af. Hierna kreeg het team van Kroese nog een aantal mogelijkheden om de score nog verder op te voeren maar de Schalkwijk-doelman voorkwam met enkele goede reddingen een nog grotere nederlaag voor zijn team. Hierna floot de goedleidende scheidsrechter Geurts voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Aankomende zondag speelt TOG in Almere tegen Waterwijk. Schalkwijk ontvangt dit weekend Kismet. Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma in de zondag vierde klasse E.

Send this to a friend