Straf ‘T Knooppunt na beroep opgeschort

Het is nog onbekend wat er met de play-offs voor het landskampioenschap zaalvoetbal gebeurt. De commissie van beroep van de KNVB heeft de straf van ‘T Knooppunt opgeschort. Morgen (donderdag) wordt uiterlijk 12:00 uur bekendgemaakt of de Amsterdammers nog deel kunnen nemen aan de play-offs, of dat stadsgenoot ASV Lebo hun plaats inneemt.

‘T Knooppunt was in beroep gegaan tegen de straf die de Amsterdamse zaalvoetbalclub kreeg na de ongeregeldheden tijdens en na de bekerfinale tegen FC Marlene. De club, op dat moment koploper en geplaatst voor de play-offs, werd uit de eredivisie zaalvoetbal genomen en kreeg een geldboete. “Wij hebben hierover gesproken met de KNVB en de voorzitter van de commissie van beroep heeft de zaak opgeschort”, zegt advocaat Pieter Hoogstad die namens de Amsterdammers handelt. “Deze commissie gaat er opnieuw naar kijken. ‘T Knooppunt blijft beschikbaar om alsnog deel te nemen aan de play-offs.”

Omdat die play-offs vrijdagavond beginnen, met het duel tussen de vervangend nummer één Hovocubo en ASV Lebo (dat is doorgeschoven), is er haast bij geboden voor alle partijen. “Het is vervelend voor de clubs die zich voorbereiden op de play-offs. Daarom hebben wij een deadline van 12:00 uur gecommuniceerd voordat alles duidelijk moet zijn”, zegt KNVB-persvoorlichter Bram Groot. “Momenteel is de commissie van beroep de straf nogmaals aan het bekijken, met daarbij ook het oog op de voorwaardelijke straf van een jaar geleden.”

‘T Knooppunt heeft inmiddels ook haar eigen verantwoordelijkheid genomen. Op de clubwebsite valt te lezen: ‘Tijdens en na de wedstrijd hebben er ongeregeldheden plaatsgevonden wat de vereniging betreurt. Langs deze weg willen wij een oproep doen tot een ieder die kan bijdragen bij het verstrekken van persoonsgegevens van personen die zich tijdens en of na de wedstrijd hebben misdragen. Tevens looft de vereniging een beloning / vergoeding uit voor informatie over de persoon die met de beker door de zaal ging rennen, wie de medailles heeft meegenomen en of degene die de medailles terug kan bezorgen.’

“Op deze manier wil ‘T Knooppunt er alles aan doen om de verantwoordelijken te straffen, dan wel te laten straffen door andere instanties”, besluit Hoogstad.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)