‘T Knooppunt uit Eredivisie zaalvoetbal gehaald

Naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de bekerfinale tegen FC Marlene heeft de KNVB ‘T Knooppunt vandaag (vrijdag) uit de Eredivisie zaalvoetbal gehaald. De Amsterdammers hadden nog een voorwaardelijke straf openstaan van vorig seizoen, toen het ook misging tegen FC Marlene.

De KNVB laat weten dat “de landelijke tuchtcommissie bewezen acht voor, tijdens en na de wedstrijd tussen ’T Knooppunt en FC Marlene, op 14 april 2017, één of meerdere toeschouwers zich misdroegen door onder andere het speelveld te betreden en spelers en toeschouwers van FC Marlene fysiek en/of verbaal te bedreigen. De tuchtcommissie vindt dat ’t Knooppunt hier onvoldoende tegen heeft opgetreden.”

Na afloop van de bekerfinale (verloren na strafschoppen, red.) in de Sporthallen Zuid liep het uit de hand. Supporters van ‘T Knoppunt belaagden spelers en supporters van FC Marlene. Een jaar geleden gebeurde hetzelfde in de halve finale van de play-offs. Toen moest de eerstvolgende wedstrijd zonder publiek gespeeld worden en werd ‘T Knooppunt met een proeftijd van twee jaar uit de competitie genomen.

De Amsterdammers stonden bovenaan in de Eredivisie en waren allang geplaatst voor de play-offs voor het landskampioenschap. ‘T Knooppunt wordt aangemerkt als degradant en spelen de nieuwe nummers één tot en met vier in de play-offs. Dat zou betekenen dat regerend landskampioen en stadgenoot ASV Lebo deze alsnog haalt. Omdat nog niet bekend is of ‘T Knooppunt in beroep gaat – de club heeft hier drie werkdagen de kans voor – is de stand bij ons nog niet aangepast.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)