Stroeve periode van Amstelveen zet zich door tegen AH’78

Het wil dit kalenderjaar maar niet lukken voor Amstelveen Heemraad. De ploeg van Laurens ten Heuvel liep op bezoek bij AH’78 tegen een late 2-1 nederlaag aan. Met slechts vier punten uit vijf wedstrijden na de winterstop komen de Amstelveners niet weg van de gevarenzone van de zaterdag derde klasse C.

Op het hobbelige veld van AH ’78 is het lastig om goed te voetballen. Beide ploegen hadden hier ook moeite mee, zodat het spelen van de lange bal bijna de enige optie was. Halverwege de eerste helft viel uit het niets de eerste goal. Ondanks dat er een overtreding werd gemaakt op Amstelveen-verdediger Niels Donker werd de bal op de stip gelegd en mocht AH’78 middels een strafschop de leiding nemen. Ferhat Ozturk wist wel raad met dit buitenkansje en schoot rustig de 1-0 binnen.

Na ruim een half uur was Michael Coster dicht bij de gelijkmaker. Hij kwam een teen tekort om een strakke voorzet van Hicham Lechkar binnen te tikken. In de tweede helft was Amstelveen beter. Er werden weer duels gewonnen, er werd meer voor elkaar gevochten, maar was het was wachten tot de 82ste op de gelijkmaker. Koen Roozeboom hield de bal tegen met zijn hand en de bal ging weer op de stip, nu voor Amstelveen. Michael Coster schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen.

Terwijl iedereen zich had verzoend met een gelijkspel, viel de beslissing alsnog. Voor de derde keer dit seizoen verspeelde Amstelveen punten in blessuretijd. Na een enorm misverstand achterin kon Jaimy Haage de thuisploeg de volle buit bezorgen: 2-1. Amstelveen kon weer met een kater en lege handen terug. Op de ranglijst blijven ze elfde staan, één punt boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek