Abcoude - Kampioen 2023

Superieur FC Abcoude kampioen zondag derde klasse

FC Abcoude is maandagmiddag, tweede paasdag, als eerste club ongeslagen kampioen geworden. De formatie uit de gelijknamige plaats, versloeg voor eigen publiek s.v. Ouderkerk (5-0) in twee delen en zo al vroeg in het seizoen de titel in zondag 3d pakt.

FC Abcoude won vorige week de uitwedstrijd tegen Taurus met eveneens klinkende cijfers (0-7) en kon dentiengevolge maandagmiddag de titel binnenhalen. De laatste club die tegen Abcoude wist te scoren was HWD (3-1) in december 2022. Toch zou Abcoude niet de eerste kampioen in Nederland worden, zaterdag derde klasser VVOP uit Voorthuizen (Oost) mocht net iets eerder de vlag hijsen. Niemand die daar één seconde om maalde deze Pasen. ,,Dit is er ééntje voor de geschiedenisboeken.”

abcoude

De altijd beladen Derby tegen Ouderkerk was een vervolg op de gestaakte wedstrijd van zondag 12 februari jongstleden. Die wedstrijd (2-0 tussenstand) eindigde uiterst vervelend voor Abcoude-speler Jendro Halman. Na een revalidatie traject werd de speler medisch fit verklaard, waardoor hij kon gaan werken aan zijn wedstrijdfitheid. Tegen Taurus maakte Halman begin april al enkele wedstrijdminuten en voor eigen publiek zou de goedlachse voetballer een korte invalbeurt gegund krijgen van vertrekkend trainer-coach Anthony Servinus, in de (kampioens)wedstrijd tegen Ouderkerk.

Vol goede moed liep het sportpark even na 13.30 uur al voller met Abcoude-supporters om ‘hun’ team kampioen te zien worden. Ondanks dat het Pasen was, werden de ruim 400 aanwezige fans die moeite hadden genomen de wedstrijd te bezoeken niet teleurgesteld en getrakteerd op aantrekkelijk aanvallend voetbal.

Rook en vuur, het publiek is er klaar voor

De wedstrijd begon in de tweede minuut van de tweede helft op Paasmaandag. De vraag was niet of Abcoude maandagmiddag kampioen zou worden, immers het is in het bezit van het duizelingwekkend aantal punten van totaal zevenenvijftig en een doelsaldo van negentig voor en slechts vijf tegen. Nee, hoeveel (doel)punten zouden er nog bij komen?

De thuisclub kwam op ‘voorsprong’ door een treffer (3-0) van Job Vermeulen, die Ouderkerk doelman Dax de Wit al vroeg in de wedstrijd passeerde. Het tweede doelpunt (4-0), van Giandro Kapel, was van grote schoonheid. Dave Brouwers zorgde voor het slotakkoord. Na de dubbele wissel wist hij uit een dood spelmoment voor 5-0 te zorgen, waardoor Halman ook nog één keer mee kon delen in de feestvreugde op het veld. Meer dan drie treffers werden er op maandag niet gemaakt, waardoor de schaal na exact vijfenveertig minuten uitgereikt kon worden.

Abcoude
Goal

,,Ik kijk met een goed gevoel terug op deze wedstrijd”, zo sprak Halman maandagmiddag na afloop. ,,Jammer dat ik niet langer aan spelen toekwam, maar het is allemaal voor het teambelang natuurlijk en het staat gewoon solide bij ons. We waren goed voorbereid op deze wedstrijd; we hadden een degelijk plan en dit is goed uitgevoerd. Doelpunten maken, daar ging het om. We hebben de wedstrijd relatief eenvoudig over de streep getrokken. Ja, ik was wel een beetje de man van de wedstrijd. Niet in de wedstrijd zelf, maar vooral daar buiten om. Ik ben nu gelukkig weer helemaal fit, honderd procent.”

Abcoude - Halman

Komend seizoen maakt Halman ook deel uit van het keurkorps onder leiding van de nieuwe trainer Sven Slop. ,,Ik kijk heel erg uit naar volgend seizoen. Ik heb nog twee-drie voetbaljaren in de benen, ik heb de nieuwe trainer al gesproken en er op zich een goed gevoel bij. Ik wil sowieso knallen. Dit is het eerste seizoen dat ik best veel wedstrijden heb gemist, ik wil dat positief omzetten naar komend seizoen door alle wedstrijden te gaan spelen.”

Door het kampioenschap speelt Abcoude komend seizoen in de tweede klasse. Eén van de smaakmakers aan de kant van Abcoude is onbetwist de lichtvoetige Magdy Ibrahim, die met een heerlijk gevoel terugblikte. ,,Een zalig seizoen, we zijn terecht kampioen. We blijven voorlopig ook nog ongeslagen, we hebben nog niet eens gelijkgespeeld. Ja, dan verdien je het om kampioen te worden.”

Magdy Ibrahim

Ibrahim, fysiotherapeut van beroep, roemt de teamprestatie en kijkt ook vooruit: “Het is een enorme teamprestatie, als je zo weinig tegendoelpunten krijgt en zoveel scoort. Dan ben je een fantastisch team. Iedere week zegt onze trainer-coach dat we super slecht zijn. Zo motiveert hij ons om elke wedstrijd weer honderd procent te geven. Ook vandaag lukt dat weer. Ik heb zelf nog nooit zo’n makkelijk seizoen meegemaakt. Toegegeven: de tegenstand was niet helemaal waardig. Ik kijk uit naar volgend seizoen, waarin we echt getest gaan worden. Veel meer leukere wedstrijden. Ik hoop dat we op dezelfde lijn doorgaan, ik hou namelijk niet van degradatie voetbal. Ik wil meedoen om alles, maar dat zien we volgend seizoen wel weer.”

De KNVB vertegenwoordiging besloot, na de ontkurking van de champagne die door de tevreden Abcoude voorzitter Winand Paulissen was laten aanrukken, tot de huldiging op het veld. De daartoe behorende overhandiging van de schaal aan aanvoerder Genaro Snijders, zodat hij deze vol trots aan de supporters kon tonen, werd zodoende een heugelijk en vaststaand feit in de clubhistorie. FC Abcoude is kampioen!

Kampioenen!

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse d

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)