SV Diemen schuift trainer Van Bergen door naar eerste team

Bas van Bergen gaat met het eerste team van SV Diemen aan de slag. De oefenmeester neemt samen met Raymond Aarts de selectie onder zijn hoede. “Deze stap lag in de lijn der verwachtingen”, stelt voorzitter Henk van der Weele.

Van Bergen was in het verleden bij sv Ouderkerk hoofdjeugdopleiding, waarna hij zich aanmeldde bij SV Diemen. De oefenmeester wilde graag trainerservaring opdoen bij de senioren en sloot bij de technische staf van het tweede team aan. SV Diemen zag direct dat het veel talent in huis had gehaald. “We hadden vrij snel door dat hij hoofdtrainer waardig was en dat hij op termijn het eerste team kon halen. De afgelopen maanden heeft hij vrijwel alle trainingen al op zich genomen.” Aarts gaf bij de club aan graag met Van Bergen samen te werken en hem de kans te gunnen om het eerste team onder handen te nemen. “Raymond stond open om de samenwerking aan te gaan om Bas de ruimte te geven om zich verder te ontwikkelen. Hij is een clubman pur sang en geeft graag ruimte aan jeugd als dat in het belang is van de club. Iedereen zou een Raymond Aarts in zijn trainingsstaf moeten hebben.”

Van der Weele merkt aan alles dat Van Bergen een uitstekende klik heeft met de selectie. “Hij zorgt voor goede trainingen die de jongens veel plezier opleveren. Daarnaast is hij op het gebied van coaching zeer sterk, doordat hij goed weet hoe hij jongens op de juiste plek zet. Met Johan Muhren beschikt hij over een assistent-trainer met veel ervaring, die voor de balans kan zorgen.” SV Diemen beschikt over een jonge groep met spelers die elkaar al jarenlang kennen. De vereniging hoopt dat de groep de komende jaren naar de tweede klasse kan groeien. “We hopen binnen twee jaar naar dat niveau toe te gaan, maar daarvoor moeten we natuurlijk wel eerst een hele competitie afmaken. Met deze selectie zijn we een van de kandidaten om volgend seizoen voor promotie te strijden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)