Home / slideshow / SV Diemen-voorzitter Van der Weele over samenwerking: “Ambities van beide clubs komen overeen”

SV Diemen-voorzitter Van der Weele over samenwerking: “Ambities van beide clubs komen overeen”

SV Diemen-voorzitter Henk van der Weele is verheugd dat zijn club vanaf dit seizoen een samenwerking aangaat met SV Zeeburg. Het was voor de handbalvereniging door gemeentelijke besluiten niet meer aantrekkelijk om op de huidige locatie te blijven. Gelukkig kreeg het na verschillende gesprekken onderdak bij SV Diemen.

Dé handbalclub van Diemen was tot voorkort gevestigd naast Sporthal Diemen, maar die wil de gemeente komend jaar uitbreiden. Dat gaat ten koste van de grond van SV Zeeburg, waardoor deze vereniging dan geen eigen kantine meer heeft en een veld op een zeer ongelukkige plek krijgt toebedeeld. Toeval leert dat de Zaterdag 1 van SV Diemen en de Dames 1 van SV Zeeburg elkaar goed kennen. Zo was het contact tussen beide verenigingen snel gelegd. “We besloten om verschillende gesprekken met elkaar te voeren en kwamen erachter dat de ambities van beide verenigingen opvallend overeenkomen.” Het leek SV Diemen dan ook een goed besluit om een krachtige samenwerking op te bouwen. De komende jaren hoopt Van der Weele deze verder uit te breiden. “Als alles goed gaat, krijgen we volgend seizoen de beschikking over een extra veld, waarna Zeeburg bij ons op het sportpark komt handballen. Wellicht zijn we dan over 5 jaar wel één club.” De samenwerking heeft voor SV Diemen een prachtige bijkomstigheid, omdat het volgens Van der Weele voor een cultuurverandering binnen het ‘mannenbolwerk’ kan zorgen. “Hoewel we damesteams binnen onze vereniging hebben, kan de integratie tussen mannen en vrouwen in de kantine nog vele malen sneller en beter. De komst van Zeeburg kan daarin een belangrijke rol spelen. Naast de integratie van de dames streven we overigens ook naar de integratie van verschillende culturen binnen de club.” Ook op andere vlakken gaat Zeeburg zijn steentje bijdragen. “We gaan samenwerken in de kantine en met allerlei commissies, terwijl Zeeburg ook zorgt voor extra omzet.”

Ondertussen is de bestuurder hard bezig om SV Diemen op allerlei manieren te verbeteren. Van der Weele is sinds 2017 voorzitter van de vereniging en behaalde in die periode al verschillende doelen. “Destijds trof ik een vereniging aan die tot stilstand was gekomen. Daarom zijn we twee jaar geleden begonnen met SV Diemen 2.0 en inmiddels krijgt dat steeds meer vorm. We zien vooral in de jeugdafdeling dat het goed gaat, maar ook op andere aspecten maken we stappen.” De voorzitter noemt onder meer de ambities die de club moet uitstralen. “Jarenlang riepen we dat we een stabiele derdeklasser waren met een uitschieter naar de tweede klasse. We zitten echter in Diemen met 35.000 inwoners en een mooi complex, dus waarom zouden we zo bescheiden zijn? Binnen drie jaar willen we dan ook sowieso in de tweede klasse spelen. Daarnaast moeten onze jeugdteams allemaal op Divisie-niveau spelen, zodat we op een goed niveau voetballen.” Naast de prestaties vindt Van der Weele het cruciaal dat het verenigingsleven bij SV Diemen weer terugkeert. Hij noemt daarbij het voorbeeld van een eigen toneelvereniging die de club in de jaren ’40 en ’50 had. Hoewel leden niet bang hoeven te zijn dat hij deze opnieuw wil oprichten, is het basisidee nog altijd van deze tijd. “We proberen het gevoel terug te krijgen dat je niet alleen naar SV Diemen komt om te voetballen, maar ook om samen te zijn en leuke dingen te doen. Zo willen we de betrokkenheid van onze leden bij de vereniging vergroten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)