Home / slideshow / SV Ouderkerk geeft Technische Zaken vorm: “Gezamenlijkheid is een groot goed”

SV Ouderkerk geeft Technische Zaken vorm: “Gezamenlijkheid is een groot goed”

SV Ouderkerk werkte de afgelopen maanden hard om de Technische Commissies anders vorm te geven. Per 1 november zijn deze gezamenlijke commissies samengegaan tot één Technische Zaken.

De vereniging nam zich tijdens de Algemene ledenvergadering al voor om de technische commissies eens onder de loep te nemen. De dames, junioren én senioren hadden zo’n commissie, waardoor onder andere de communicatie niet altijd goed verliep. “Inmiddels ben ik een jaar voorzitter. In die periode heb ik gezien dat er ontzettend veel dingen goed gaan binnen SV Ouderkerk, maar op gebied van de technische commissies waren nog wat onvolkomenheden”, legt voorzitter Cees de Wit uit. “Na een aantal sessies met de direct betrokkenen waren we het erover eens dat er iets moest gebeuren. Als we bijvoorbeeld de jongens en meisjes van Onder 19 een geruisloze overstap naar de senioren willen laten maken, moet de communicatie goed zijn.” Met de nieuwe Technische Zaken hoopt Ouderkerk ook de komende jaren een goede doorstroming richting het eerste elftal bij zowel de dames als de heren te bewerkstelligen. “We moeten de spelers in een vroeg stadium begeleiden, betrekken en belangrijk maken. Zo binden we ze aan SV Ouderkerk.”

De vertegenwoordigers zullen in hun eigen tak actief blijven, door informatie op te halen en te delen, maar zij zullen met regelmatig gevoerd overleg wél dichter tegen elkaar aan zitten. Gezamenlijkheid is daarbij een groot goed, legt de voorzitter uit. “We moeten als club voortdurend bezig zijn met hoe we elkaar kunnen helpen. Alleen met elkaar brengen we doelstellingen tot een goed einde.” Op 9 november ging de Technische Zaken van start, maar de effecten laten logischerwijs nog op zich wachten. “In de praktijk zijn we al even bezig met de nieuwe situatie. We hebben echter langer de tijd nodig om iets te zeggen over de effecten.” De Wit heeft alle vertrouwen erin dat dit goed komt. “We moeten alles doen om de organisatie rondom de selecties optimaal te ondersteunen, aangezien we een aantal lichtingen hebben met veelbelovende talenten. Het is in ons belang om leden en talenten zo lang mogelijk voor onze club zien te behouden.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend