JOGA Fortius - Ouderkerk

SV Ouderkerk wint na sterke tweede helft ruim van JOGA Fortius

SV Ouderkerk heeft zondagmiddag een belangrijke uitoverwinning geboekt op JOGA Fortius. Het team van Guido Licastro versloeg de tegenstander dankzij een sterke tweede helft.

JOGA Fortius kreeg al vroeg in de wedstrijd te maken met twee blessures, waardoor hoofdtrainer Jason Cyrus binnen tien minuten twee wisselmomenten moest gebruiken. Desondanks slaagden de Amsterdammers er wél in om de openingstreffer te maken. Het doelpunt kwam op naam te staan van Dion Linger. In de loop van de eerste helft kantelde het spelbeeld naar Ouderkerk toe, maar tot de gelijkmaker leidde dat nog niet.

Dat veranderde in de tweede helft, want het betere Ouderkerk wist zichzelf te belonen. Nadat Daan van Unen voor de 1-1 zorgde, kregen de bezoekers een penalty mee. Die wist Mitchel Melissen te verzilveren, waardoor Ouderkerk voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong stond. In het vervolg van het duel slaagde de club erin om ook de 1-3 en 1-4 op het scorebord te zetten. Waar Pepijn de Koning de derde treffer maakte, zorgde Van Unen voor het slotakkoord.

Na de wedstrijd was Licastro dan ook zeer tevreden over zijn ploeg. “We creëerden vandaag veel kansen en waren zeker in de tweede helft een stuk feller dan de tegenstander”, zo analyseerde hij het duel. “Ook in de eerste helft vond ik ons goed spelen, waardoor we deze overwinning denk ik verdienden. Laten we deze lijn doortrekken naar de volgende wedstrijden.”

De nederlaag zorgde bij Cyrus begrijpelijkerwijs voor teleurstelling. “De laatste weken zitten we krap in het aantal selectiespelers, waardoor we vandaag weinig te kiezen hadden”, stelde de oefenmeester. “Waar zij in de tweede helft fitte spelers erin konden brengen, konden wij dat niet. Dan zie je dat we helaas wat tekort komen.”