Swift haalt Bogdan Constantin (Ter Leede) terug naar Amsterdam

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft snel gehandeld na het aangekondigde vertrek van doelman Sieuwerd Teerink. Bogdan Constantin keert volgend seizoen terug op het Olympiaplein, na drie seizoenen bij competitiegenoot Ter Leede.

Voor Constantin zorgt zijn terugkeer in Amsterdam vooral voor rust. “Ik ben net vader geworden en dan voelt de afstand naar Sassenheim drie keer in de week meteen iets verder. Twee keer trainen bij Swift, op tien minuten fietsen vanaf mijn huis, geeft mij een stuk meer rust en vrijheid. Ter Leede is een hele leuke club, erg ambitieus ook, maar voor mij is het op dit moment het beste om weer veilig en vertrouwd bij Swift te keepen.”

De sluitpost werd benaderd door de Amsterdammers toen de huidige eerste doelman, Sieuwerd Teerink, aangaf te zullen stoppen. “Ik heb Sieuwerd vervolgens zelf gebeld om zijn verhaal te horen. Drie jaar geleden adviseerde ik hem om naar Swift te komen, toen ik naar Ter Leede vertrok. Hij is een vriend van mij en ik wilde niet de concurrentie met hem aan gaan. Het is leuk dat ik het stokje weer van hem overneem. Wij zijn even oud (29 jaar, red.) en ik begrijp zijn keuze. Voor mij is het nog te vroeg. Ik vind het spelletje te leuk en denk nog lang niet aan stoppen.”

Bogdan Constantin keepte tussen 2009-11 en 2012-14 ook al voor Swift.

Constantin komt na de zomer in een ander Swift terecht. “In mijn twee jaar is het niet gelukt om naar de Hoofdklasse te promoveren, nu zijn ze een stabiele hoofdklasser geworden. Al mijn vrienden van vroeger spelen nu in het derde team (Hasse Bosboom, Tijs Boeting, Mathijs Kortland). Dat is jammer, maar heeft mijn besluit niet beïnvloed. Ik ben de afgelopen drie jaar een paar keer terug geweest om te kijken en een biertje te drinken. De gezelligheid en warmte van de club is niet verdwenen.”

De Roemeense doelman begint volgend seizoen aan zijn derde periode bij Swift, na twee periodes van twee jaar. Hij is de eerste aanwinst voor de ploeg van de nieuwe trainer Bart Logchies. De huidige selectie blijft grotendeels intact.

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)