Home / Algemeen / Swift haalt met Daan van Benthem zevende versterking

Swift haalt met Daan van Benthem zevende versterking

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft zich opnieuw in defensief opzicht versterkt. Met Daan van Benthem, die al sinds de winter meetraint op het Olympiaplein, halen de Amsterdammers wederom een speler met Topklasse-ervaring binnen. De 26-jarige verdediger speelde de eerste seizoenshelft nog bij zondag Topklasser Hercules.

“Dit jaar kon ik het voetbal niet meer met mijn werk als wetenschappelijk onderzoeker combineren”, verklaart Van Benthem zijn keuze om halverwege het seizoen te vertrekken bij Hercules. “Het reizen nam teveel tijd in beslag en ik ging op zoek naar een club in de buurt. Ik werk en woon in Amsterdam en zocht een club dicht bij huis.”

Bij Swift had de verdediger nog wat contacten. “Twee jaar geleden heb ik ook al een paar keer meegetraind toen ik nog bij Quick ’20 uit Oldenzaal speelde en op zoek was naar een club in het westen. Ik had een goed gevoel bij Swift (toen nog eersteklasser, red.), maar koos toch voor het sportieve aspect door naar Hercules te gaan.”

In de winter zocht Van Benthem opnieuw contact met de inmiddels Hoofdklasser en mocht hij meetrainen. “Er was zelfs geprobeerd om me nog in de winterstop over te schrijven, maar dit verzoek werd niet gehonoreerd door de KNVB. Sinds januari train ik mee, ik heb een paar oefenwedstrijden gespeeld en de trainer (Mark Evers, red.) was positief. Twee weken geleden is mijn overstap rond gekomen.”

“Uit het gesprek is gebleken dat ik me op de rechtsbackpositie kan focussen”, zegt de 26-jarige Van Benthem, die eigenlijk een centrale verdediger is. “Vanuit de spelersgroep heb ik al positieve reacties ontvangen. Ik ben goed ontvangen in een hecht team en dat vind ik fijn. Daarnaast vind ik ook het sociale aspect bij Swift erg belangrijk.”

Met Mike Ruijter (Quick Boys) en Mathieu Christianen (Koninklijke HFC) haalt Swift nog meer spelers met ervaring op hoog niveau binnen. Daarnaast zijn ook doelman Dennie van der Giezen (EDO), middenvelder Dennis Dinkgreve (EDO) en aanvallers Bas Middelkoop (AFC) en Lionel Frederik (Sparta Nijkerk) volgend seizoen te bewonderen bij de ploeg die nu nog strijdt voor lijfsbehoud in de zaterdag Hoofdklasse.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC