Swift haalt met Jordy Wens (CSW) gewenste tweede keeper binnen

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft haar gewenste twee nieuwe doelmannen binnen als vervangers van Sieuwerd Teerink en Dennie van der Giezen. Nadat eerder Bogdan Constantin werd teruggehaald van Ter Leede, is nu met Jordy Wens een nieuwe tweede doelman gevonden. De sluitpost komt over van zaterdag tweedeklasser CSW.

In Wilnis is Wens momenteel bezig aan zijn twaalfde seizoen, met een klein uitstapje naar Argon (één jaar) tussendoor. “Bij CSW ben ik inmiddels drie keer kampioen geworden, met als hoogtepunt de met 3-2 gewonnen kampioenswedstrijd twee seizoenen geleden tegen Argon (voor 3500 toeschouwers, red.). Ook ben ik twee keer gedegradeerd, dus ik heb alles wel een keer meegemaakt hier.”

Toen hij door Swift werd benaderd, waren ze er snel uit. “Het is tijd voor iets anders. Een nieuwe uitdaging. Na twaalf jaar raak je af en toe wel eens in een sleur.” Bij Swift moet hij na het vertrek van Teerink en Van der Giezen de concurrentie aangaan met Bogdan Constantin. “De nieuw trainer (Bart Logchies, red.) heeft mij eerlijk verteld dat ik als tweede keeper ben gehaald. Gezien de staat van dient van Bogdan is dat natuurlijk niet zo raar. Ik zie het vooral als een mooie uitdaging om die strijd aan te gaan. Ik weet van tevoren waar ik aan begin en zie het als gezonde concurrentie.”

Swift is in vele opzichten nieuw voor Wens. “Ik heb ooit met CSW een keer tegen Ajax gespeeld toen Logchies daar trainer was en van de selectie heb ik alleen Tobias Kuijvenhoven eens ontmoet. Verder ken ik eigenlijk niemand. Maar daar was ik eigenlijk ook naar op zoek, iets nieuws.”

Foto Sportinbeeld.com | Wens tijdens de beslissingswedstrijd Argon – CSW

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)