Swift komt met de schrik vrij bij laagvlieger TOG

Swift heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan het duel bij nummer voorlaatst TOG. Na een 2-0 achterstand wist de ploeg van Bart Woldberg de wedstrijd in de slotfase volledig om te draaien en won het uiteindelijk met 3-4. Door de zege blijft Swift in de zondag vierde klasse E in het spoor van koploper Nieuw West United.

Swift was voorafgaand aan het duel met TOG gewaarschuwd. Zo wist het elftal van Leroy Kroese onder meer al te stunten tegen subtoppers Fortius en Geuzen Middenmeer. De bezoekers lieten zich in de openingsfase ook verrassen nadat TOG een vrije trap snel nam en de daaropvolgende inzet van Mark Stobbelaar door Swift in het eigen doel werd gewerkt: 1-0. Hierna kreeg de thuisploeg twee goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar Noel Ruygrok en Stobbelaar lieten dit na.

Rond het half uur kwam TOG alsnog op een 2-0 voorsprong. Stobbelaar werd weggestuurd en schoot de bal uit een moeilijke hoek diagonaal tegen de touwen. Swift voerde de druk op en vond al snel de aansluitingstreffer. Imad el Boutaibi nam een voorzet in één keer uit de lucht en zorgde voor de 1-2.

Diezelfde El Boutaibi trok in de zestigste minuut de stand gelijk nadat doelman Niels Neering een inzet losliet en de aanvaller hier wel raad mee wist: 2-2. Swift leek de wedstrijd om te gaan draaien, maar amper een minuut na de gelijkmaker kwam TOG weer op voorsprong. Ruygrok tikte een lage voorzet van dichtbij binnen en bracht de stand op 3-2.

In de slotfase zette Swift alles op alles om duur puntverlies te voorkomen. TOG beperkte zich tot verdedigen maar kon niet voorkomen dat Diede van den Ouden een paar minuten voor tijd laag en tegendraads raak schoot. De bezoekers drukten hierna door en grepen via een kopbal van Robert Molenaar zelfs de volle buit: 3-4.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman