Swift lijdt eerste (onnodige) nederlaag van het seizoen

Op het eigen Sportpark Olympiaplein heeft Swift zaterdagmiddag tegen Berkum de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het werd uiteindelijk 1-2.

Op de openingsminuut na, was er in de eerste helft weinig aan de hand voor Swift. Het werd toen wel even gevaarlijk, toen Teun van Zweeden de bal weg wilde werken, maar dat bijna in eigen doel deed. Vervolgens kwamen de Amsterdammers steeds beter in de wedstrijd en dat leidde na ruim 10 minuten tot een eerste kansje voor Koen Fokkema. Hij zag zijn uithaal voorlangs gaan. Swift vuurde in korte tijd nog een aantal pogingen op Huib Veurink af, al waren die zeker niet allemaal erg gevaarlijk. De grootste kans van de eerste helft was voor Carlos Groen, die na een fraaie aanval van heel dichtbij de bal hoog over schoot. Even daarvoor had Swift ook al een goede mogelijkheid gehad uit een corner. Virgil Deen moest in de eerste helft éénmaal serieus ingrijpen en deed dat goed. Hij was sneller bij de bal dan de Berkumse aanvaller en maakte daarmee de aanval onschadelijk.

Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Martin de Groot. Niets leek erop dat de eerste nederlaag van het seizoen zou volgen. Maar Swift kwam slecht uit de kleedkamer en al snel werd het 0-1. Johnsen Bacuna kopte een vrije trap binnen. Er volgde via Fidel Yilmaz een snelle kans op de gelijkmaker, maar één op één met Veurink wist hij het hoofd niet koel te houden. Aan de andere kant hield Deen zijn ploeg in de wedstrijd met een katachtige redding op een schot in de kruising van Berkum.

Meteen daarna viel de 1-1. Jesse Dingjan zorgde met een geplaatst schot voor de gelijkmaker. Het gaf de Amsterdammers duidelijk nieuwe moed en snel leek het ook 2-1 te worden. De goal van Yilmaz ging echter niet door vanwege buitenspel. Daarna kreeg Groen opnieuw 2 goede mogelijkheden: een kopbal waar de keeper de grootste moeite mee had en een schot op de paal. Maar waar Swift de kansen niet afmaakte, deed Berkum dat wel. Na een door Swift makkelijk weggegeven corner viel de 1-2 van Michel van Aggele binnen. De Amsterdammers probeerden de gelijkmaker nog wel te forceren, maar overtuigend was het allemaal niet.

Volgende week wacht Swift opnieuw een pittige tegenstander. Het gaat dan op bezoek bij Staphorst, dat de afgelopen twee weekenden met 2-8 won van Purmersteijn en met 1-6 van De Dijk.

Opstelling Swift: Deen, Van Zweeden, Siegerist, Moelee, Dingjan, Den Hoed, Nhoca, Yilmaz, Groen, Benninga, Fokkema