Swift maatje te groot voor HBOK

Hoofdklasser Swift heeft zijn eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinale van de districtsbeker door met 4-2 te winnen van tweedeklasser HBOK. In een redelijk vermakelijk duel was het klassenverschil te groot. Bas Buimer scoorde twee keer. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Evers: “We hebben gedaan wat we moesten doen. Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar. We waren af en toe wat te gemakzuchtig en daardoor maken we het ons wat te moeilijk. Het enige smetje was de rode kaart voor Lars van den berg. Voor de rest heb  ik weinig te klagen.”  De rode kaart die scheidsrechter Van der Wielen gaf aan Van den Berg was in de 85ste minuut. De verdediger hield de doorgebroken Anouar Lakbila vast. Evers: “Ik vond rood wat zwaar. Het was in mijn ogen geen doorgebroken speler. Mike Ruijter stond namelijk nog in zijn rug, maar ik denk niet dat de scheidsrechter dat gezien heeft.” De vrije trap, net buiten de zestienmeter, leverde HBOK nog wel de 4-2 op. De vrije trap van Sverre Ubbels werd door Kid Ronday binnengewerkt.

Foto Paul Stoeltie | Fabian Munsterman (L) in achtervolging op Tom de Lange

Het was het slotakkoord van een aardig duel. Twee voetballende ploegen die duidelijk voor de aanval kozen. Onsia: “Je ziet alleen dat het bij hun (Swift, red.) allemaal wat makkelijk gaat dan bij ons. Wij moeten de bal drie keer raken voordat we ‘m onder controle hebben en zij doen dat in een keer. Maar al met al ben ik heel tevreden over onze teamprestatie.”

Na wat plaagstootjes over en weer (Buimer en Van Wakeren namens Swift en Ronday voor HBOK) was het na twintig minuten raak voor de thuisploeg. Een inzet van Fabian Munsterman werd half geblokt en Bas Buimer stond op een paar meter van de goal zo vrij als een vogeltje om de 1-0 te maken. HBOK liet het er niet bij zitten en Ronday had de gelijkmaker moet maken, maar de aanvaller schoot veel te slap in zodat doelman Dennie van der Giezen eenvoudig redding kon brengen.

Foto Paul Stoeltie | Bas Buimer schiet de 1-0 achter Robin Thiel

Toen Buimer, aan een pass van Lionel Frederik, vlak na rust zijn tweede maakte (hij werd direct na zijn treffer gewisseld) leek de wedstrijd beslist te zijn. Het was echter Gregory Fernand die de nonchalance bij Swift genadeloos afstrafte (2-1). Spannend werd het echter nooit. Na twintig minuten was het verschil weer twee. Frederik bekroonde een mooie individuele actie met de 3-1. De vierde liet niet lang op zicht wachten. Een kwartier voor tijd opende invaller Yilmaz met een lange bal op Rosenhaart. Hij bereikte de geheel vrijstaande Max van Wakeren en die kon vervolgens van de rand van de zestienmeter de 4-1 achter Robin Thiel schieten.

Foto Paul Stoeltie | Gregory Fernand zorgt voor de 2-1

Het slotakkoord was dus voor HBOK na die rode kaart voor Van den Berg, maar de kwartfinale kwam voor Swift nimmer in gevaar. Net als vorig seizoen is Swift dus hard op weg om zich weer te plaatsen voor de landelijk beker. Evers: “We hebben er al het hele seizoen ons doel van gemaakt om de prestatie van vorig seizoen (verlies in de finale, red.) minimaal te evenaren. We zijn dus goed op weg.” Donderdag, na de wedstrijd tussen Kolping Boys en ADO’20, zal de loting plaatsvinden. Deze is middels een liveblog te volgen op Het Amsterdamsche Voetbal.

Klik hier voor alle uitslagen in het bekertoernooi. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.