Swift ruim langs Buitenveldert in derby van Zuid

In de zondag vierde klasse F heeft Swift met grote cijfers van Buitenveldert gewonnen. Na een 1-1 ruststand sloeg het elftal van Johan van Wort in de tweede helft toe en won het de derby met 1-5. Door de zege heeft Swift achttien punten en bezet het de zesde plek. Buitenveldert staat op dertien punten, al heeft het elftal van Ron Karremans een wedstrijd minder gespeeld.

In de openingsfase van het duel was Buitenveldert feller. De thuisploeg won de meeste duels en kwam na twintig minuten op voorsprong. Zaid Aadroun controleerde een crosspass met de borst en schoot het leer knap en laag tegen de touwen. Maar de gastheren konden niet lang van de voorsprong genieten, twee minuten na de 1-0 lag de gelijkmaker al achter doelman Thom Aussems. Justin Oosterdorp kopte een voorzet van Daan Wessels hard binnen en zorgde zo voor de 1-1.

In het resterende gedeelte van de eerste helft nam Swift het heft steeds meer in handen. De bezoekers leken ook met een voorsprong te gaan rusten nadat Vincent Johnson een voorzet vanaf rechts in een keer op zijn pantoffel nam. Maar doelman Aussems wist de inzet met een knappe reflex te keren. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

IMG-20141123-WA0012

Na de thee had Swift het meeste balbezit en zocht het gestaag de weg naar voren. In de 60ste minuut kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong. Michiel Thoonen werkte een corner binnen en zorgde voor de verdiende 1-2. Buitenveldert kwam er in het laatste half uur niet aan te pas en was op een paar afstandsschoten na niet meer gevaarlijk. De beslissing van het duel viel een kwartier voor tijd. Jens Kimmel was het eindstation van een mooie aanval en schoot de 1-3 van dichtbij binnen. In de slotfase zorgden fraaie doelpunten van Johnson en Anouar Ben Salam ervoor dat de bezoekers het duel met 1-5 wonnen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.