Swift trekt ongeslagen reeks door met zege op Spijkenisse

Swift heeft de ongeslagen reeks in dit kalenderjaar met een week verlengd. De ploeg van Bart Logchies gooide door een 3-2 zege op Spijkenisse de deur naar de gevarenzone definitief dicht en is die naar het linkerrijtje geopend. Met een gat van negen punten heeft Swift een grote stap gezet voor handhaving.

Een stukje onoplettendheid zorgde ervoor dat de Amsterdammers binnen een minuut tegen een 0-1 achterstand aankeken. Uitgerekend Rephendry Amsterdam (it’s in the name) opende de score namens Spijkenisse. Hierna nam Swift direct het initiatief over. Er werden meerdere goede kansen gecreëerd, waaronder Fidel Yilmaz voor open doel mis. Het wachten was op de gelijkmaker. Deze nam Ron Rosenhart in de zeventiende minuut voor zijn rekening.

Het spelbeeld bleef hierna hetzelfde: Swift viel aan en Spijkenisse verdedigde. Direct na rust voorkwam doelman Michael Termijn tot twee keer toe een 2-1, totdat hij in de 53ste minuut alsnog geklopt werd. Fidel Yilmaz rondde een goede individuele actie af en bracht de thuisploeg aan de leiding. Amper vier minuten later was de spits opnieuw trefzeker. Op zo’n dertig meter van het doel nam hij de bal fraai mee om Termijn vervolgens met een strak schot kansloos te laten: 3-1.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Yilmaz verzuimde zijn hattrick te voltooien en het duel helemaal in het slot te gooien; zijn inzet ging rakelings naast. In de blessuretijd deed Amsterdam met een kopbal nog iets terug om de nederlaag voor Spijkenisse iets draaglijker te maken: 3-2.

Middels de derde zege op rij heeft Swift het linkerrijtje in het vizier. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.