Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift zet Putten eenvoudig opzij

Swift zet Putten eenvoudig opzij

Swift is de competitie goed begonnen. Na de 1-0 zege van vorige week op DETO werd dit keer een ruimere zege geboekt. In Amsterdam werd SDC Putten met 3-0 verslagen.

In het begin van de wedstrijd mocht Swift het spel maken, al leidde dat niet echt tot kansen. Het duurde een half uur voordat de eerste goal viel. Uit een goed opgebouwde aanval was het Victor Beker die de eerste treffer van de middag maakte. Nog voor rust verdubbelde Swift de voorsprong. De bal kwam na een corner ietwat gelukkig voor de voeten van Koen Fokkema terecht. Die twijfelde geen moment en haalde vanaf 20 meter uit: 2-0. Op slag van rust kreeg Putten nog een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar Virgil Deen wist het schot van Kees Pluim uit zijn doel te houden.

Dat het bij Putten niet liep zoals gewenst, was duidelijk en Cesco Agterberg wisselde in de rust dan ook direct twee keer. Heel even leek het erop dat die wissels effect gingen hebben, maar de Puttense hoop was van korte duur. In de 50e minuut was Fokkema namelijk opnieuw trefzeker. Daarmee zat de wedstrijd op slot. Na een uur was Putten toch nog dicht bij een goal: een schot van Jordy van Selm belandde op de lat.

Swift nam vervolgens wat gas terug en de doelpuntenmakers werden beiden gewisseld. Van Selm was nog een keer dicht bij een goal voor Putten, maar Deen was alert. Van Amsterdamse zijde werden er weinig kansen meer gecreëerd, met 3-0 leek men meer dan tevreden. Dankzij de volle score uit de eerste twee duels gaat Swift gedeeld aan kop met promovendus NSC Nijkerk en Berkum.

Bekijk hier de hele stand in de Hoofdklasse B

Hoofdrol voor nieuwelingen bij nipte zege Swift in Vriezenveen

Archieffoto: José Mol

Send this to a friend