Hoofdrol voor nieuwelingen bij nipte zege Swift in Vriezenveen

Bij de start van de Hoofdklasse zaterdag stond meteen een flinke reis op het programma voor Swift. De Amsterdammers gingen op bezoek bij DETO in Vriezenveen. Na een 1-0 zege vertrok de ploeg met 3 punten weer naar Amsterdam.

Na een paar minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor Swift, maar doelman Van Zaltbommel kon vrij eenvoudig ingrijpen. De Amsterdamse ploeg bleef de betere van de twee, maar tot echte kansen leidde dat niet. Vlak voor de eerste drinkpauze was er nog wel een klein kansje voor DETO. De voorzet van Ferdi ter Avest belandde echter rechtstreeks in de handen van Virgil Deen, die deze zomer overkwam van Rijnsburgse Boys.

Niet veel later moest Deen écht ingrijpen, toen Maarten Jansen met een kopbal heel dicht bij de 1-0 voor DETO was. Met zijn voet wist Deen redding te brengen. DETO werd vervolgens sterker en dwong Deen nog een paar keer tot ingrijpen en dat deed hij. Daardoor stond het bij rust nog 0-0.

DETO bleef ook na rust vaak opduiken voor het doel van Deen, die goed op de been bleef. Deen hield Swift staande en daarmee ook de kansen op een overwinning. Toen Swift weer eens voor het doel van Van Zaltbommel verscheen, profiteerde het meteen. Koen Fokkema, overgekomen van FC Lisse, schoot in de kluts de 0-1 binnen. DETO zette aan en werd nog een paar keer gevaarlijk, maar het bleef bij 0-1.