Home / slideshow / Taba boekt overwinning op Arsenal

Taba boekt overwinning op Arsenal

Taba trof zondagmiddag Arsenal. De expatploeg greep net naast de periodetitel, maar draait bovenin mee in Zondag 4e. Taba begon het seizoen goed, maar zakte daarna wat in. Zondag was de zege voor Taba: 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Taba begon de wedstrijd met het meeste balbezit, mede omdat Arsenal zich terugtrok rond de middenlijn. De thuisploeg ging echter slordig met het balbezit om en verloor de bal vaak onnodig. Het eerste gevaar kwam dan toch ook van Arsenal, dat een vrije trap kreeg op een meter of 20 van de goal, maar deze poging werd gered door Roel Hoek. Na deze kans was het lang wachten op meer kansen. Uiteindelijk kwam die kans er en was het raak voor Arsenal. Nadat Tobias Julien op de middenlijn de bal verspeelde en Arsenal in een rechte lijn door kon naar Roel Hoek, en deze kans wordt netjes afgemaakt: 0-1.

Na de 0-1 nam Taba het initiatief weer in handen, wat leidde tot wat kleine mogelijkheden, met onder andere een rollertje van Emiel Smeets. Steven Olie nam de bal nog twee keer ongelukkig aan, waardoor een vrije doortocht richting de keeper van Arsenal onmogelijk was. Arsenal eindigde de eerste helft met een sterkere fase, waarin het het meeste balbezit had, maar geen enorme kansen wist af te dwingen. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een 0-1 ruststand.

Taba kwam sterk uit de kleedkamer en begon de tweede helft dan ook met een aantal kansen. De grootste kans werd gemist door Jari Julien, wiens schot de lat op zijn weg vond. Taba bleef na deze kans aanvallend voetballen, resulterend in een corner. De corner werd ingekopt door Steven Olie, maar zonder enige kracht. Job Zaal was echter attent en de aanvoerder maakte de 1-1.

Arsenal kwam er na de 1-1 nog een aantal keer gevaarlijk uit, wat leidde tot een vermeende penaltysituatie na vasthouden van Maarten Duijn. De scheidsrechter wilde er echter niks van weten, en liet doorspelen. Een volgende kans voor Arsenal ontstond na een aanval via de rechterkant, en een lage voorzet voor de goal langs. De linksbuiten schoot de bal echter vanaf een meter of 12 van de goal richting het clubhuis van Wartburgia.

Ook Taba viel hierna nog een paar keer gevaarlijk aan. Steven Olie werd hierbij gevloerd net buiten de 16-meter. Job Zaal ging achter de bal staan en schoot de bal genadeloos in de linkeronderhoek, waarmee hij Taba op een 2-1 voorsprong zette. Dat was gewoon voor de 3 punten.

Send this to a friend