Home / Zondag 4e / Taba boekt eerste zege na uitspelen duel met TOG

Taba boekt eerste zege na uitspelen duel met TOG

Over 2 weekenden verspreid speelden Taba en TOG tegen elkaar. Het duel werd na een helft gestaakt na een vervelende botsing tussen Jeffrey IJmker en Niels Visbeen van Taba. Hij heeft zijn been op 3 plekken gebroken. Afgelopen zondag werd het duel bij een 1-1 stand hervat. Taba trok aan het langste eind: 2-1.

Taba was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Al vroeg in de wedstrijd verstuurde Dion van Vark een fraaie crosspass richting Steven Olie, die het afrondde: 1-0. Daarna kwam TOG beter in de wedstrijd en werd het steeds gevaarlijker. Dat leidde na een klein halfuur tot een vrije trap. Noël Ruygrok was onderweg naar het doel, maar werd gevloerd door Maarten Duijn. Ruygrok ging zelf achter de bal staan en zette de gelijkmaker op het bord: 1-1. Even later raakte TOG nog de paal via Fouad Dahmani. In de omschakeling wist Taba nog een keer gevaarlijk te worden. Niels Visbeen gaf de bal mee aan Marcus Staphorst, die Jari Zwaal zag in komen lopen. De bal van Zwaal ging vervolgens voorlangs.

Bij een volgende Taba-aanval sloeg het noodlot toe. Visbeen was op snelheid, maar keeper Jeffrey IJmker kwam uit zijn doel. Een botsing volgde, met een beenbreuk voor Visbeen tot gevolg. Nadat de wedstrijd lange tijd stil had gelegen en Visbeen per ambulance werd afgevoerd, werd besloten het duel te staken. De wedstrijd werd een week later hervat met een penalty voor Taba.

Job Zaal ging achter de bal staan en zette Taba meteen op een 2-1 voorsprong, al zat IJmker er met de hand nog wel aan. In deze helft van de wedstrijd wist TOG Taba ver terug te dringen. Een kopbal eindigde nog op de lat. Omdat het spel van TOG steeds opportunistischer werd, ontstonden er ook ruimtes voor Taba. Zou wist Olie zich vrij te spelen en uit te halen, maar eindigde zijn schot op de paal. Zo won Taba met 2-1 van TOG. TOG leed zo het eerste puntverlies, terwijl Taba juist zijn eerste zege boekte. Komend weekend ontvangt TOG AC Amsterdam en gaat Taba op bezoek bij Eendracht ’82.

Namens iedereen bij Taba, TOG en Het Amsterdamsche Voetbal wensen we Niels veel sterkte met zijn herstel!

Send this to a friend